JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsmøte i FO

Marianne Solberg kan bli ny forbundsleder i FO

FO-nestleder Marianne Solberg har bred støtte som kandidat til ledervervet i forbundet, viser en spørrerunde i FOs fylkesavdelinger.
Marianne Solberg (i midten) har stor støtte i fylkesavdelingene. Fra øverst til venstre: Grethe Kvist, Egil Lunde, Gunhild Holthe, Hanne Groseth, Ingunn Strand Johansen og Torill Brunsvik.

Marianne Solberg (i midten) har stor støtte i fylkesavdelingene. Fra øverst til venstre: Grethe Kvist, Egil Lunde, Gunhild Holthe, Hanne Groseth, Ingunn Strand Johansen og Torill Brunsvik.

LO Media

solfrid.rod@lomedia.no

simen@lomedia.no

– Hun har vært nestleder i mange år og vet som kreves av en leder. Hun framstår som kunnskapsrik og dyktig, og har et godt nettverk i LO, sier en av fylkeslederne i FO.

Nestleder Marianne Solberg sa i forrige uke at hun stiller som kandidat til ledervervet når Mimmi Kvisvik går av på landsmøtet i november.

FOs politiske ledelse består av fem personer; leder, nestleder og tre medlemmer av arbeidsutvalget (AU). De tre leder hver sitt profesjonsråd og må være en barnevernspedagog, en sosionom og en vernepleier.

Leder og nestleder kan ha hvilken som helst av FO profesjoner.

Hvis Marianne Solberg blir valgt, blir hun den første vernepleieren som går helt til topps i forbundet.

Med unntak av et par år med barnevernspedagog Rigmor Hogstad ved roret, har FO alltid vært ledet av en sosionom.

Valgkomiteen må også innstille på en ny nestleder og finne en ny sosionom til ledelsen, fordi Hanne Glemmestad gir seg.

De to andre profesjonsrådslederne stiller til gjenvalg. Hvis en av dem rykker opp som nestleder, må det inn en ny person med riktig profesjon.

Valgkomiteen tar fortsatt imot forslag på kandidater, og vil legge fram sin innstilling i høst en gang.

Fontene har ringt FOs fylkesavdelinger og stilt to spørsmål:

1. Støtter dere Marianne Solberg som ny FO-leder?

2. Er det noen dere mener bør sitte i FOs ledelse?

Torunn Bredvei Steinsholt, leder i FO Vestfold og Telemark:

1. Jeg tenker det er helt naturlig å se til Marianne. Jeg er spent på hva valgkomiteen vil legge fram, men når nestlederen så tydelig sier at hun ønsker å bli den nye lederen, ser jeg ikke så mange andre alternativer. Hun er veldig godt kjent med FO som organisasjon gjennom mange år i FOs sentrale ledelse.

2. Det må vi drøfte i vårt arbeidsutvalg og styre. Det går to sosionomer ut av AU sentralt, og da må det minst én sosionom inn. Vi vil se om vi har noen i våre rekker som er aktuelle.

Egil Lunde, leder i FO Agder:

1. Ja, helt klart! Vi tok bølgen her da vi hørte at hun stiller til valg som leder. Det er veldig bra.

2. Foreløpig har vi ikke spilt inn navn, men vi vil jo gjerne være konstruktive overfor valgkomiteen. Jeg er sammen med Kristiansand-klubben akkurat nå, og det er faktisk tema her i dag.

Grethe Kvist, leder i FO Vestland:

1. Vi støtter Marianne hvis det bare er en kandidat til ledervervet. Men det blir spennende å se hva valgkomiteen kommer med, de holder kortene tett til brystet.

2. Det er veldig sjeldent folk på Vestlandet vil reise over til Oslo for å jobbe. Vi skulle gjerne hatt noen gode kandidater til ledervervet, men det er ikke noe på gang.

Olav Neerland, leder i FO Innlandet:

1. Det kommer an på hva valgkomiteen kommer med. Hvem vi ønsker i de forskjellige postene i ledelsen, må vi diskutere nærmere i FO Innlandet. Det handler også om å finne en riktig sammensetning.

2. Det er synd at Hanne Glemmestad skal gi seg, hun har vært klar og tydelig, men på en konstruktiv måte. Da må vi ha inn en sosionom. Ina Libak er en kandidat jeg personlig kunne tenke meg å spille inn. 

Ingunn Strand Johansen, leder i FO Viken:

1. Viken støtter Marianne Solbergs kandidatur til ledervervet. Hun har vært nestleder i mange år og vet som kreves av en leder. Hun framstår som kunnskapsrik og dyktig, og har et godt nettverk i LO. Hun vil også bli den første vernepleieren som leder FO. Det synes jeg personlig er litt stas.

2. Vi har spilt inn to forslag på sosionomer inn i ledelsen: Lisbeth Grandalen og Rita Skinstad-Bermingrud.  

Nils Karlsholm, leder i FO Trøndelag:

Det er altfor tidlig å si noe om. Landsmøtet er i november. Den kabalen skal legges fram mot landsmøtet, og det er ikke noe vi har jobbet med ennå.

Hilde Slotnes, leder i FO Rogaland:

1. Vi støtter kandidaturet til Marianne Solberg. Hun har vært nestleder i to perioder og er engasjert i alle de viktigste sakene til FO. Slik vi ser det herfra er det ingen andre som kan ivareta den rollen like godt.

2. Vi har ikke rukket å snakke om det ennå, men skal ta det på styremøte i morgen.

Torill Brunsvik, leder i FO Møre og Romsdal:

1. Vi har spilt inn til valgkomiteen at vi ønsker Marianne Solberg som leder.

2. Vi har foreslått Ina Libak til vervet som leder for profesjonsrådet for sosionomer.

Hanne Groseth, leder i FO Oslo:

1. Vi har ikke diskutert dette formelt, men det jeg kan si fra Oslo-avdelingens side er at Marianne Solberg i åtte år har vært en del av en ledelse som har gjort FO til en mer samlet, mer profesjonell og mer synlig organisasjon. Så jeg tenker at vi vil støtte hennes kandidatur.

2. Vi har spilt inn noen navn til valgkomiteen, og så overlater vi til dem å vurdere hvordan de passer inn i kabalen som skal legges.

Gunhild Holthe, leder i FO Nordland:

1. Vi har ikke diskutert dette i styret, så det er litt vanskelig å svare på vegne av avdelingen. Men jeg ser absolutt ingen grunn til at vi ikke skulle støtte Marianne Solberg som leder. Jeg mener hun er en god kandidat, og har ikke fått noen signaler om noe annet.

2. Vi har ikke spilt inn kandidater til ledelsen.

Gøril Madsen, nestleder i FO Troms og Finnmark:

Det ønsker vi ikke å ta i Fontene. Vi har ikke diskutert det i avdelinga ennå, og vi venter med å uttale oss.

Flere medlemmer: FO vokser kraftig – her er oppskriften på suksessen

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse