JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Mimmi Kvisvik gir seg som forbundsleder i FO

– Jeg er veldig glad i denne jobben. Men nå har jeg kommet til at nok er nok.
– Jeg har lagt ned nesten hele mitt våkne liv i FO og prioritert det ekstremt høyt. Men jeg er opptatt av at det skal være mulig å stå i dette vervet i ulike livsfaser, sier Mimmi Kvisvik.

– Jeg har lagt ned nesten hele mitt våkne liv i FO og prioritert det ekstremt høyt. Men jeg er opptatt av at det skal være mulig å stå i dette vervet i ulike livsfaser, sier Mimmi Kvisvik.

Hanna Skotheim

solfrid.rod@lomedia.no

Ingen har ledet Fellesorganisasjonen (FO) like lenge.

Når landsmøtet går av stabelen i midten av november er det ganske nøyaktig 11 år siden Mimmi Kvisvik rykket opp som konstituert leder.

Det skjedde etter at daværende forbundsleder Rigmor Hogstad gikk av på grunn av intern konflikt.

Våren 2013 vant Kvisvik knepent en kamp om ledervalget mot Henriette Westhrin.

Før det var hun nestleder i seks år. Hun har pendlet fra Notodden til Oslo i 17 år.

Hvis hun skulle stille som leder en periode til, ville hun runde 70 på tampen av perioden.

Dette regnestykket ligger bak avgjørelsen om ikke å stille til gjenvalg på høstens landsmøte.

– Blir ikke lett å slippe

– Det er en krevende jobb, og det er krevende å pendle år etter år. Jeg er utrolig glad i denne jobben, men en gang må man spørre: Når er nok nok?, sier Kvisvik.

Onsdag delte hun avgjørelsen med FOs landsstyre. I november går hun av som forbundsleder.

– Jeg er veldig glad i denne jobben, og det blir ikke lett å slippe, sier hun.

– Hva blir det vanskeligst å slippe?

– Alle de spennende oppgavene, alle de politiske prosessene. Dette er en jobb der du står midt i mange prosesser hele tida. Jeg føler meg kjempeheldig som har fått lov å bruke mine erfaringer fra yrkeslivet i politisk påvirkningsarbeid og vært med på å prege tariffpolitikken til både FO og LO. Jeg har fått lede et forbund i kraftig vekst, og møtt utrolig mange flotte folk.

– Nesten hele mitt våkne liv

– Alle som følger deg på sosiale medier ser at du jobber seint og tidlig, også i helgene. Er du redd for at du har lagt lista for høyt?

– Jeg har lagt ned nesten hele mitt våkne liv i FO og prioritert det ekstremt høyt. Men jeg er opptatt av at det skal være mulig å stå i dette vervet i ulike livsfaser. Det skal være en jobb som er forenlig med å ivareta seg selv. Ettersom åra har gått har jeg tatt på meg en del oppdrag som utfyller posisjonen min, jeg sitter for eksempel i en del styrer, som krever tid og involvering. En ny forbundsleder trenger ikke å ta hele den pakka.

– Hva skal du gjøre når du ikke lenger skal lede FO?

– Jeg har jobbet kontinuerlig siden jeg var 14 år, bortsett fra fire måneder med intensiv kreftbehandling. Det er ikke sikkert jeg skal gjøre så veldig mye. Kanskje blir det noen oppdrag for FO. Jeg får finne ut av det etter hvert.

– Hva må valgkomiteen se etter når de skal finne din etterfølger?

– Man må ha et stort engasjement for FO politisk, tariffpolitisk og organisatorisk. Og selv om arbeidsmengden kan skaleres noe ned, er det åpenbart arbeidskrevende. Man må være arbeidsglad, sier Kvisvik.

Hun understreker at hun skal stå på fram til landsmøtet i november er over, og at det kjennes trygt å mønstre av med det mannskapet forbundet har.

– Ser fram til en hektisk høst

Einar Ingebrigtsen, leder i FOs valgkomité, sier til Fontene at komiteen på generelt grunnlag har bedt fylkesavdelingene sende inn forslag på kandidater til alle verv som skal fylles på landsmøtet.

Han vil gjenta denne oppfordringen på landsstyret, som er samlet denne uka.

– Vi har ikke en liste over egenskaper vi ser etter. Vi går åpent ut og ber avdelingene komme med sine forslag. Våren blir brukt til å samle disse, og så blir det samtaler og intervjuer fra september, forklar Ingebrigtsen.

Einar Ingebrigtsen leder FOs valgkomité.

Einar Ingebrigtsen leder FOs valgkomité.

Helge Skodvin

Han forventer at de andre som sitter i forbundsledelsen avklarer rimelig raskt om de ønsker å stille seg til disposisjon for en ny periode.

– Erfaringsmessig kommer det forslag ganske tett opp mot landsmøtet. Vi i valgkomiteen ser fram til en hektisk høst, avslutter Ingebrigtsen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse