JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fremskrittspartiet frir til LO og ber dem slå opp med Arbeiderpartiet. Men får blankt nei i retur

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen mener partiet er et mer moderne og derfor bedre arbeiderparti enn Ap, og oppfordrer LO til samarbeid.
Frp-leder Siv Jensen.

Frp-leder Siv Jensen.

Ole Palmstrøm (arkivbilde)

– Det er mange saker Frp og LO har felles interesse av å løse for å gjøre hverdagen til norske arbeidere bedre, sier Jensen til Dagbladet.

Frp som det nye arbeiderpartiet var tema under landsmøte nylig, og Jensen oppfordrer nå LO til samarbeid for å bedre arbeidsmiljøet på arbeidsplasser. Hun ønsker at de skal gå sammen i kampen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, og oppfordrer organisasjonen til å bryte det partipolitiske båndet de har til Ap.

– Mange Frp-folk kunne tenke seg å være organiserte, men de betaler ikke kontingent hvis LO støtter et annet parti enn det de selv stemmer på, sier hun.

Frp ønsker LO-samarbeid, sier Siv Jensen

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier utspillet ikke er troverdig. Han mener utspillet kanskje kan forstås i lys av at Frps oppslutning i LO er halvert siden forrige valg.

– Frp i regjering har gjennomført tiltak til ugunst for arbeidsfolk. Og dette har de gjennomskuet, sier Gabrielsen.

Til oppfordringen om å bryte med Ap, svarer han at LO har samarbeidet med Ap i mer enn hundre år fordi de har hatt felles verdier og syn på hvordan samfunnet skal utvikles.

– Vi jobber med alle politiske partier om saker vi er opptatt av. Men Frp startet altså denne perioden med å erklære krig mot oss, sier han.

– Frp gir milliarder i skattekutt til de rikeste og angriper arbeidstakernes rettigheter

Warning
Annonse
Annonse