JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp ønsker LO-samarbeid, sier Siv Jensen

Frp-leder Siv Jensen ønsker et tettere samarbeid med landets største fagorganisasjon LO, men sier det er vanskelig når LO støtter Ap økonomisk.
Siv Jensen, finansminister og Frp-leder.

Siv Jensen, finansminister og Frp-leder.

Ole Palmstrøm

Invitasjonen kom under Jensens åpningstale til Frps landsmøte som åpnet på Gardermoen fredag ettermiddag.

Jensen inviterer LO til et tettere samarbeid, men muligens ikke det LO som er LO i dag.

– Det er vanskelig å samarbeide med en organisasjon som aktivt støtter opp under et annet politisk parti og fôrer Arbeiderpartiet med ressurser og valgkamppenger, sa hun.

Frp-lederen mener det er vanskelig å være organisert dersom man heier på Frp.

– Jeg forstår godt arbeidsfolk som ikke melder seg inn i en fagforening når de vet at kontingenten deres går til et parti de aldri ville funnet på å stemme på. Toppene i fagforeningene gjør det vanskeligere å være organisert, når du samtidig tvinges til å støtte et parti du er sterkt imot, sa hun.

Dette er de 25 dårligst betalte yrkene i Norge

Kommenterte Støres lederskap

Jensen brukte også anledningen til å snakke om nettopp Arbeiderpartiet og leder Jonas Gahr Støre.

Støre en «svak leder» mens Sylvi Listhaug er «strålende», ifølge Frp-leder Siv Jensen.

Frp-lederen hevder at en «feig innvandringspolitikk» er en av de viktigste årsakene til at Arbeiderpartiet tapte stortingsvalget i fjor høst.

Partileder Støre ble ikke levnet mye ære i Jensens åpningstale til partiets landsmøte på Gardermoen fredag:

– Vi ser en svak leder for det største opposisjonspartiet som står i spagat i mange viktige saker, lød Jensens beskrivelse.

– Den ene dagen prøver Støre å tøffe seg i innvandringspolitikken. Men så stikker han halen mellom beina når han møtes med store reaksjoner internt, der flere lokallag tvert imot vedtar at de ønsker stor økning i innvandringen, fortsatte hun.

Skattefest for de rike: Har fått hundre ganger mer i skattekutt

Ros til Listhaug

Derimot fikk Sylvi Listhaug ros for jobben hun gjorde i regjering. Den er ifølge Jensen utført på en «strålende måte».

Ap har på sin side bidratt til at en viktig debatt har sporet av – mener Jensen.

– Det er ikke hatprat å ønske streng innvandringspolitikk eller å kreve at innvandrere må lære seg norsk og tilpasse seg det norske samfunnet, sa Frp-lederen.

Jensen gikk også til angrep mot de hun mener er norske på papiret, men «ikke i hjertet». Det handlet om æresbegrepet, og begrensninger på kvinners frihet.

– Vi har alle lest om innvandrerjenter som blir beskyld for å ødelegge familiens ære, om de kysser en gutt fra feil familie eller feil opprinnelse. Eller oppfører seg for vestlig. Slike foreldre har ikke forstått noen verdens ting, sa Jensen, og la til at det er «uakseptabelt» når innvandrerfamilier forsøker å kontrollere hvem jentene er sammen med.

Bompengeparti satser nasjonalt – kan stjele velgere fra Frp

Annonse
Annonse