JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjon

14.000 Kiwi-ansatte får økt tjenestepensjon

Også i denne dagligvarekjeden tar de ett skritt av gangen.
– Pensjon er framtida vår. Det er veldig viktig at man har noe å leve for etter lang tjeneste i arbeidslivet, sier konserntillitsvalgt Camilla Hermansen i Kiwi.

– Pensjon er framtida vår. Det er veldig viktig at man har noe å leve for etter lang tjeneste i arbeidslivet, sier konserntillitsvalgt Camilla Hermansen i Kiwi.

Eva Ler Nilsen

lene.svenning@lomedia.no

De ansatte i Meny har fått det. Det samme har de ansatte i Spar og Joker. Nå får også de ansatte i Kiwi, den største av Norgesgruppens dagligvarekjeder, økt sin tjenestepensjon.

HK-klubben og ledelsen i Kiwi er enige om at tjenestepensjonen øker fra dagens 3 prosent til 3,67 prosent fra 1. juli 2023. Og det kan bli mer.

Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt i Kiwi, forteller at partene har en intensjon om å øke sparingen til tjenestepensjonen slik at det tilsvarer fem prosent av lønna innen utgangen av 2025.

– Pensjon er framtida vår. Det er veldig viktig at man har noe å leve for etter lang tjeneste i arbeidslivet. Det er medlemmene som har spilt inn dette til oss. Vi har hørt på dem, sier Hermansen.

Gjelder 14.000 ansatte

Kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi bekrefter at de ansatte i Kiwi får økt tjenestepensjonen.

«Selv om vi allerede er over dagens lovkrav på 2 prosent er det viktig å sikre en god og attraktiv pensjonsordning for våre ansatte. Vi har et felles mål om gradvis øke tjenestepensjonen slik at den er på 5 prosent i løpet av 2025, men dette er noe som det skal forhandles om ved senere lokale lønnsforhandlinger», skriver hun i en epost.

Økningen i tjenestepensjonen gjelder for de 14.000 ansatte i kjedens 698 butikker, både egeneide og franschice-butikker, opplyser Arvin.

Innsikt: Forvirret av pensjon? Her er en oversikt

Pensjon fra første krone

Fra i år er alle bedrifter i Norge pålagt å spare til pensjon av all lønn, også de første 111.000, tilsvarende folketrygdens grunnbeløp (1G).

De ansatte i Kiwi har imidlertid fått pensjon fra første krone over lengre tid allerede.

Skattelister: De avgjorde din nye lønn. Se hva toppene i arbeidslivet tjener

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse