JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gardermoen

Thea er blant de siste av 1.100 taxfree-ansatte som er tilbake på jobb: – Jeg brukte mye tid i skauen med mamma

Under pandemien var de fleste ansatte i taxfreebutikken på Gardermoen i permisjon. Nå er alle permitterte tilbake på jobb.
GLAD: Da Thea Børli Lindberg kom tilbake på jobb etter to år i permisjon, var hun på et tredagers kurs. –  Det var mange endringer, sier hun.

GLAD: Da Thea Børli Lindberg kom tilbake på jobb etter to år i permisjon, var hun på et tredagers kurs. – Det var mange endringer, sier hun.

André Kjernsli

katharina@lomedia.no

– Jeg elsker denne jobben.

Endelig er butikkmedarbeider Thea Børli Lindberg tilbake i sitt ess, i parfymeavdelingen på dutyfreebutikken på Oslo lufthavn. Helt siden pandemien traff Norge – i midten av mars 2020 – har 30-åringen vært permittert. Like lenge har hun savnet jobben.

– Jeg synes det er moro med sminke, å finne det rette solpudderet som får fram glanset i øynene, at kundene blir fornøyde. Bare se på hånda mi.

30-åringen viser fram en lettere rødlig lanke. Det skyldes verken eksem eller kulde. Lindberg har testet ulike leppestiftfarger på hånda for å finne fargene som kler kundene aller best.

Hun er en av de aller siste permitterte ansatte i TRN som er tilbake på jobb. Det jobber 1.100 ansatte i dutyfreekjeden som har butikker på flyplassene i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

– Jeg drømte aldri om at pandemien skulle vare i to år, sier Lindberg.

I en periode under pandemien var alle unntatt 18–20 ansatte permittert.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENDRING: Før pandemien arbeidet Thea Børli Lindberg bare i én av de tre taxfreebutikkene med parfymeavdeling på Gardermoen. Nå må hun jobbe på alle tre.

ENDRING: Før pandemien arbeidet Thea Børli Lindberg bare i én av de tre taxfreebutikkene med parfymeavdeling på Gardermoen. Nå må hun jobbe på alle tre.

André Kjernsli

Aktuelt: Mehmet går til sak for å beholde jobben på Gardermoen

Over tre uker i Finnmark

I starten tok Lindberg permisjonen med fatning.

– Det var egentlig helt greit. Jeg trengte en liten pust i bakken, sier 30-åringen.

Siden 2016 har hun jobbet i parfymeavdelingen på Gardermoen. Taxfreebutikken på Norges største flyplass er åpne når folk skal ut å reise. Går det første morgenflyet klokka seks, åpner butikkene klokka fire. Lindberg bor en times kjøretur fra flyplassen og står opp klokka halv to om natta for å rekke jobben klokka fire. Etter fire år i jobben syntes hun det var deilig med fri.

– Jeg brukte mye tid i skauen sammen med mamma og ei venninne.

Sommeren 2020 reiste hun og søsteren til Finnmark på biltur i tre og en halv uke. De badet i Barentshavet, teltet og sov i bilen.

– Det var en deilig frihet. Vi bare levde livet.

Ukentlige digitale møter med ledelsen

Men da høsten kom, begynte hun å kjede seg.

– Jeg er ikke laget til å sitte på rumpa og titte på veggen.

Hun sendte flere åpne søknader til potensielle arbeidsgivere. I november fikk hun jobb på den lokale bensinstasjonen på Skarnes i Viken. Men selv om Lindberg hadde dagene fulle i ny jobb, holdt hun kontakt med TRN hvor hun er fast ansatt. Hver onsdag hadde ledelsen digitale informasjonsmøter med de permitterte.

På møtet onsdag 2. februar fikk de ansatte nyheten de lenge hadde ventet på: I løpet av mars skulle alle de ansatte som ble permittert under pandemien være tilbake i jobb. Uka før påske hadde Lindberg sin første arbeidsdag på to år.

– Jeg har savnet kollegene og å sminke meg for å dra på jobb. Det er dette jeg synes er gøy. Det er så mye innovasjon, nye lukter og produkter, sier Lindberg som er utdannet hudpleier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENDELIG TILBAKE: – Jeg ble lei meg da jeg ble permittert. Det var stusselig, og jeg kjente på usikkerheten i starten, sier Thea Børli Lindberg.

ENDELIG TILBAKE: – Jeg ble lei meg da jeg ble permittert. Det var stusselig, og jeg kjente på usikkerheten i starten, sier Thea Børli Lindberg.

André Kjernsli

Påsketurister

Antall reisende til og fra flyplassen på Gardermoen er lavere sammenlignet med før pandemien, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Men også langt høyere enn de siste to årene.

– Det er ikke like hektisk som det var før korona, men det går oppover. Jeg tror det blir mye folk i påsken.

Mye lest: Sliter-pensjonen skulle hjelpe folk som Roger. Nå får han ikke en krone

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse