JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona-tvil om landsmøtet til Skolenes landsforbund (SL):

Forbundsstyret i Skolenes landsforbund utsetter avgjørelsen om å utsette landsmøtet

Forbundsstyret til Skolenes landsforbund (SL) vedtok i dag å utsette avgjørelsen til januar om eventuell utsettelse – eller hel eller delvis digital avvikling – av det planlagte landsmøtet 13.–16. april 2021.
SLUTTER 1. AUGUST 2021: Forbundsleder Anne Finborud og første nestleder Terje Moen i Skolenes landsforbund (SL) har i dag gjort det klart at de ikke ønsker å stå lenger i sine verv enn til 1. august 2021.

SLUTTER 1. AUGUST 2021: Forbundsleder Anne Finborud og første nestleder Terje Moen i Skolenes landsforbund (SL) har i dag gjort det klart at de ikke ønsker å stå lenger i sine verv enn til 1. august 2021.

Nanna Aanes Wolden

sidsel@lomedia.no

– Hvis noen tror at en vaksine er klar i januar og at landet er ferdigvaksinert i mars, da tar dere feil, sa første nestleder Terje Moen da forbundsstyret i Skolenes landsforbund i dag diskuterte om det er mulig å avholde det planlagte 10. landsmøtet i Skolenes landsforbund i Sarpsborg 13.–16. april.

Vil ikke stå i vervet fram til nyttår 2021

Et alternativ som kan bli aktuelt, er at forbundet gjennomfører valg og behandling av vedtekter digitalt i april og at resten av landsmøtet utsettes til høsten 2021 i håp om at det da er mulig uten smittefare.

Les også: Korona utfordrer landsmøtet til Skolenes landsforbund (SL)

Forbundsleder Anne Finborud og første nestleder Terje Moen gjorde det klart at de ikke er villige til å sitte i sine verv fram til nyttår 2021, som vil bli en av konsekvensene dersom hele landsmøtet, også valg, blir utsatt til høsten. Men det var ikke hovedbegrunnelsen for å ikke utsette valget. Forbundsstyret mener det er viktig at en ny ledelse fungerer fra første stund i hele landsmøteperioden.

Mye lest: Lærer Christian gikk ned 6.000 kroner i lønn – toppsjefen fikk 114.000 kroner mer

Landsstyret behandler saken i januar

Forbundsstyret vedtok at avgjørelsen tas senest under det planlagte landsstyremøtet 13.–15. januar. Fram til da skal første nestleder Terje Moen og andre nestleder Chris Gøran Holstad avklare nærmere hvordan en avvikling av landsmøtet vil kunne gjennomføres.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse