JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsrettssak

Målfrid inngikk forlik med kommunen: – Jeg har følt meg krenka og undervurdert

Nå er miljøterapeuten lettet over å slippe en ny runde i retten.
Målfrid takker Skolenes landsforbund (SL) for støtte hele veien i den vanskelige saken.

Målfrid takker Skolenes landsforbund (SL) for støtte hele veien i den vanskelige saken.

Privat

sidsel@lomedia.no

– Saken har vært en stor påkjenning. Jeg har følt meg krenka og undervurdert av Stavanger kommune. Jeg har hele tida fått høre at det ikke er bruk for min kompetanse i skolen, sier miljøterapeut Målfrid Falch-Svendsen.

Saksøkte kommunen

Hun saksøkte Stavanger kommune etter at rektor ved barneskolen Vaulen skole i Stavanger påla henne en endring i stillingen som innebar at hun skulle jobbe 75 prosent med undervisning av barn med særskilte behov og 25 prosent i SFO.

Sør-Rogaland tingrett avsa 28. september en enstemmig dom som ga henne tilbake 100 prosent stilling som miljøterapeut og 30.000 kroner i erstatning.

Kommunen mente tingretten hadde gjort feil både i bevisvurdering og rettsanvendelse og anket dommen til Gulating lagmannsrett.

– Denne saken er en prinsippsak for oss når det gjelder rektors styringsrett, sa første nestleder Jon Oddvar Holthe i Skolenes landsforbund (SL) da anken kom.

SL mente styringsretten var satt opp mot en stillingsendring som innebar økt arbeidsmengde, med samme lønn, og nye arbeidsoppgaver som ikke var med i den avtalen Falch-Svendsen inngikk da hun ble ansatt.

Etter stillingsendringen ble hun sykmeldt. Etter planen skulle hun tilbake i stillingen i januar. Men etter at kommunen valgte å anke dommen har hun vært i ulønnet permisjon.

Forlik

Denne uka har Falch-Svendsen inngått forlik med Stavanger kommune.

Hun har sagt opp stillingen ved Vaulen skole og får lønn i oppsigelsestida på tre måneder fra og med 1. august. Etter forliket med kommunen er hun fritatt fra tjenesteplikt i oppsigelsestida.

Hun får sluttvederlag på 150.000 kroner og oppreisningserstatning på 30.000 som ikke er skattepliktig og kan ta seg annet arbeid uten at det fører til avkorting.

– En seier for Målfrid

– Skolenes landsforbund har gjort en god jobb hele veien, sier Falch-Svendsen som takker fagforeninga si for støtten.

– Jeg anser dette som en full seier for Målfrid og vel så det, sier seniorkonsulent Rasmus Oftedal i SL Rogaland.

Han har bistått miljøterapeuten underveis. Oftedal mener hun har vært behandlet på en lite medmenneskelig måte av Stavanger kommune i saken og at kommunen har opptrådt uprofesjonelt.

– Det er kjempefint at partene har kommet til enighet og at Målfrid kan komme seg videre. Hun har fått gjennomslag for oppreisning etter en vanskelig sak. Veien har vært lang, men nå kan hun fokusere på veien videre, sier første nestleder i Skolenes landsforbund Jon Oddvar Holthe.

LO-advokat Bjørn Inge Waage ønsker ikke å kommentere forliket. Han har vært prosessfullmektig i saken.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse