JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik

Rektorer driver med streikebryteri under lærerstreiken, mener SL

Skoleledere som flytter på læreres timer for unngå hull i timeplanen til elevene begår streikebryteri, ifølge Skolenes landsforbund.
Jon Oddvar Holthe i Skolenes landsforbund (SL) reagerer kraftig på meldingene om streikebryteri.

Jon Oddvar Holthe i Skolenes landsforbund (SL) reagerer kraftig på meldingene om streikebryteri.

Sidsel Valum (Innfelt: Martin Guttormsen Slørdal)

sidsel@lomedia.no

– Vi får mange tilbakemeldinger fra våre medlemmer og tillitsvalgte på skoler spredt om i landet om at de opplever å få flyttet på sine timer fordi de har kolleger som er tatt ut i streik, sier første nestleder Jon Oddvar Holthe i Skolenes landsforbund (SL).

Etter et møte mellom SL, Norsk Lektorlag og Utdanningsforbundet mandag ettermiddag, forteller han at Lektorlaget har sagt seg enig med SL mens Utdanningsforbundet foreløpig ikke har tatt stilling til denne problematikken.

Bakgrunn: Dette handler lærerstreiken om

Mener skoleledere driver med streikebryteri

Skolene flytter på lærernes timer for at elevene skal slippe å få hull i timeplanene og for at elever og lærere skal få sammenheng i skoledagen når de mister timer fordi de har noen lærere som er i streik og andre som ikke er tatt ut i streik.

Men det synes ikke SL er greit.

«Skolenes landsforbund mener tiltak som tar sikte på å begrense virkningene av en streik i utgangspunktet er å betrakte som streikebryteri. Å flytte timer på en ikke-streikende lærers timeplan er et slikt tiltak som har til formål å minimere virkningene av en pågående streik», heter det i et skriv SL sendte til KS fredag 26. august og som er referert på hjemmesida til forbundet.

Innsikt: Dette er den vanligste månedslønna i Norge

Råder lærere til å motsette seg flytting av timer

I et nyhetsbrev til medlemmene oppfordrer SL medlemmer til å informere rektor om at forbundet mener dette er streikebryteri og at SL ikke godtar flytting av timer under noen omstendigheter. Videre oppfordres medlemmene til å informere den lokale streikekomiteen når dette skjer for at saken skal tas opp i avklaringsmøte mellom streikende og arbeidsgiver.

«Dersom rektor fremdeles vil flytte på timer må hen beordre deg skriftlig», er meldinga fra SL til medlemmene.

Debatt: «Skolenes landsforbund vil tilbake til staten som forhandlingsmotpart»

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse