JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforeningsleder Stina B. Hassel vikarierte på Stortinget

Leder Stina B. Hassel i NTL Forsvar fikk tre dager som stortingsrepresentant forrige uke. Hun tror det er nyttig erfaring.
NYTTIG: Stina B. Hassel mener det er en nyttig erfaring å ha være innom Stortinget.

NYTTIG: Stina B. Hassel mener det er en nyttig erfaring å ha være innom Stortinget.

Natalia Aakre/SV

anders@lomedia.no

Stina Baarne Hassel er vararepresentant for SV, og i forrige uke måtte hun steppe inn for Andreas Unneland som skulle på reise. Dermed ble det tre dager som stortingsrepresentant for lederen av NTL Forsvar.

Hassel fikk noen ukers varsel, men det var rett i ilden da hun møtte første dag.

– Stortingsadministrasjonen er strenge, så du får ikke komme før du skal. Så første dag får du PC, adgangskort og tilganger, og får hilst på kollegaene. Og Stortingsmøtet settes klokka 10, så da er det bare å møte opp. Det var ganske overveldende første dag, sier Hassel.

Aktuelt: Hva skjer på ditt område? Sjekk hva politikerne jobber med i høst

Uskrevne regler

Den første potensielle blemmene Hassel kunne ha gått på, var å sette seg for tidlig i Stortingssalen.

– Man skal vente med å sette seg til den fra presidentskapet som leder møtet har lest opp alle vararepresentantene, og sagt at man skal «ta sete». Så da står man bak i salen og henger, forteller hun.

Blant oppgavene Hassel hadde i salen, var å stille justisministeren spørsmål om menneskerettighetssituasjonen knyttet til vindmølleparken på Fosen.

– For et år siden fant Høyesterett at samene på Fosen hadde blitt utsatt for menneskerettighetsbrudd. Det er alvorlig, og det har ikke skjedd noe med dette på det året som har gått, sier Hassel.

Hun ville vite hva regjeringen mener oppfølgingen gjør med folks oppfatning av rettssystemet. Men Hassel mener hun egentlig ikke fikk noe svar.

I tillegg fikk hun sendt inn et skriftlig spørsmål til arbeids- og inkluderingsministeren, om regjeringen har tenkt å gjøre noe for at de som jobber i plattformøkonomien skal få styrket sine rettigheter.

Mye lest: Laksemilliardær ut mot ny skatt. I fjor gikk selskapet med 850 millioner i overskudd

VIKAR: Leder Stina B. Hassel i NTL Forsvar vikarierte tre dager i Stortinget forrige uke.

VIKAR: Leder Stina B. Hassel i NTL Forsvar vikarierte tre dager i Stortinget forrige uke.

Skjermdump/Stortinget

Nyttig erfaring

Da de tre dagene var over, leverte Hassel tilbake PC-en og gikk tilbake til sitt daglige verv og en full innboks. Men innhoppet ga mersmak.

– Absolutt. Det føles veldig meningsfylt og spennende, fastslår hun.

– Var du fristet til å ta opp noen saker som er viktige for NTL Forsvar?

– Det er klart, det er jo fristende, ler Hassel, men legger til:

– Jeg tror det er veldig nyttig både for politiske partier og fagbevegelsen å ha noen som har en fot i hver verden. Både for forståelse for politikkområder, men også konsekvenser av enkeltforslag og hvordan de ulike systemene fungerer, sier hun.

Hassel opplevde heller ingen lobbying fra sine fagforeningskollegaer.

– Det var skuffende stille fra fagbevegelsen!

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse