JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regionreform

Skal LO Troms og Finnmark bestå som ett regionkontor? Nå er saken avgjort

LOs regionkontor i nord skal følge de nye fylkesgrensene. Troms og Finnmark, samt Vestfold og Telemark, splittes opp organisatorisk, men blir som nå administrativt.
FORNØYD: Regionleder Bjørn Johansen i LO Troms og Finnmark mener sekretariatet i LO har landet på en god løsning.

FORNØYD: Regionleder Bjørn Johansen i LO Troms og Finnmark mener sekretariatet i LO har landet på en god løsning.

Sissel M. Rasmussen

helge@lomedia.no

Solberg-regjeringens tvangssammenslåing av fylker har skapt hodebry også for LO, som organiserer sine regioner nettopp etter fylkesgrensene.

Blant annet ble Viken og Oslo samlet til én region da Viken fylke så dagens lys. Nå er man tilbake med Buskerud, Østfold og Oslo/Akershus som egne regioner.

Snart er også fylkene Vestfold og Telemark og Troms og Finnmark historie. Mandag behandlet sekretariatet i LO hva det vil bety for LOs regioner.

Enden på visa blir en mellomløsning:

Dagens regioner blir som før administrativt, med felles regionleder og nestleder, og de samme kontorene som i dag. Men splittes organisatorisk.

– Konsekvensen blir at regionene får samme ledelse og struktur som i dag, men at Troms, Finnmark, Vestfold og Telemark får egne regionkonferanser og hver sin representasjon til LOs sentrale organer som representantskap og landsmøte, sier LO-sekretær Terje O. Olsson til FriFagbevegelse.

Det vil si at dagens to regionledere fortsetter som tidligere, og at kontorene fortsetter som under dagens organisering.

Bakgrunn: Ville beholde regionen slik den er i dag

Delte meninger

De ansatte på dagens regionkontor, spesielt i nord, har gitt klart uttrykk for at de ønsker å beholde dagens storregioner, til tross for at Troms og Finnmark igjen blir to separate fylker.

Mens spesielt lokale tillitsvalgte i Finnmark har vært redd for å bli overkjørt av tillitsvalgte i Troms.

LOs valgte ledelse har deltatt på flere møter i regionrådene i de aktuelle regionene for å få innspill på hvordan de mener LO organisatorisk best ivaretar sine oppgaver etter vedtektene.

– Tilbakemeldingene er noe delt, men det er en klar hovedvekt som mener det bør organiseres på lik linje som før sammenslåingen. Altså med selvstendige organisatoriske ledd i de nye fylkene, slik som regionråd, regionkonferanser, ungdomsutvalg, sier LO-sekretær Terje O. Olsson til FriFagbevegelse.

Fagforbundet: For mye flyttes til Tromsø på bekostning av gamle Finnmark

Glad for at regionen består

Regionleder for Troms og Finnmark, Bjørn Johansen, er fornøyd med hybrid-løsningen.

– Vi er glad for at vi skal bestå som en region, men med dobbelt opp med det organisatoriske. Det gir oss noen utfordringer med dobbelt opp av alt. Så skal vi settes oss ned og legge en plan for hvordan vi skal jobbe. Det blir litt mer administrativt, men vi er glad for at vi får bestå som region, sier Bjørn Johansen til FriFagbevegelse.

– Styrken er at vi er mange ansatte og kan fordele oppgaver, legger han til.

Nå får altså Troms og Finnmark hver sine regionkonferanser, men beholder dagens tre kontorer, i Tromsø, Kirkenes og Svalbard.

Mens Vestfold og Telemark får det samme, med kontor i Tønsberg og Porsgrunn.

Les mer: LOs mann i Finnmark vil bygge samarbeid med russere igjen: – Det kommer en dag etter krigen

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse