JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsplasser som tilrettelegger

Her driver vekstbedriften sin egen campingplass: – Den beste arbeidsplassen jeg har hatt

Siv Iren Grande jobber på Guldbergaunet Camping og Sommerhotell, midt i smørøyet.
GLEDE: Siv Iren Grande har en varig tilrettelagt arbeidsplass (VTA) og har vært der i fire års tid. Hun skryter av at det er den beste arbeidsplassen hun har hatt.

GLEDE: Siv Iren Grande har en varig tilrettelagt arbeidsplass (VTA) og har vært der i fire års tid. Hun skryter av at det er den beste arbeidsplassen hun har hatt.

Tormod Ytrehus

19.07.2021
07:15
18.07.2021 15:07

hanne@lomedia.no

STEINKJER: Innerst i Trondheimsfjorden, bare et par steinkast fra E6 ligger Guldbergaunet Camping og Sommerhotell. På ei slags halvøy ut i Steinkjerelva er det et stort grøntområde som rommer flere skoler, universitetsområde, stadion og 15–20 mål med plass til caravaner, bobiler og telt. En gangvei bukter seg langs bredden av elva som danner et skille mot boligområdene i lia på den andre sida.

Sommerjobb? Her er seks gode råd til deg som er fersk i arbeidslivet

POPULÆRT: Campingplassen må utvides.

POPULÆRT: Campingplassen må utvides.

Tormod Ytrehus

Treffer trivelige folk

Her er Siv Iren Grande på jobb i resepsjonen på campingplassen, som drives av vekstbedriften Vidu som igjen eies av de fire kommunene Malm, Snåsa, Steinkjer og Inderøy.

Hun har en varig tilrettelagt arbeidsplass (VTA) og har vært der i fire års tid. Og hun skryter av at det er den beste arbeidsplassen hun har hatt!

– Ingen av dagene ligner på de andre dagene. Vi har veldig varierte arbeidsoppgaver, og treffer mange trivelige folk fra både inn- og utland. Og jeg får snakket litt engelsk innimellom. Ikke så mye det siste året, men det tar seg vel opp igjen etter koronaen, håper hun.

VARIASJON: Siv Iren trives med mange ulike arbeidsoppgaver.

VARIASJON: Siv Iren trives med mange ulike arbeidsoppgaver.

Tormod Ytrehus

Det har vært storinnrykk av campingvogner og bobiler på plassen de varme og fine helgene på forsommeren. Og akkurat da Magasinet er på besøk, jobbes det for fullt med å planere ut et nytt område for caravan, og etter hvert nye campinghytter som skal bygges rundt små tun.

Det er mange planer for utvikling av campingplassen etter at Vidu overtok eierskapet i 2019. Hyttene, som stammer fra 1960-tallet, skal fornyes og det skal bygges nytt servicebygg etterhvert.

– Jorda vi bruker til planering, kommer fra utgraving til en ny idrettshall rett ved siden av campingplassen, for det er om å gjøre å utnytte kortreiste muligheter, forteller avdelingsleder for Vidu i Steinkjer, Espen Hofstad.

Hva er en vanlig lønn i Norge? Dette sier statistikken

Varierte oppgaver

Siv Iren Grande og de andre som har arbeidsplassen sin på Guldbergaunet har mye å holde styr på. Arbeidsoppgavene varierer fra renhold i campinghytter og servicebygget, til gressklipping og vedlikehold av hele campingområdet. I tillegg er det vakt i resepsjonen, der gjester skal bookes inn og ut og få hjelp med å finne seg til rette.

I tillegg til selve campingplassen, driver de også sommerhotell i lavblokkene ved siden av. I vinterhalvåret rommer de studentboliger.

TRIVELIG ARBEIDSPLASS: Guldbergaunet.

TRIVELIG ARBEIDSPLASS: Guldbergaunet.

Tormod Ytrehus

Vidu, som altså drifter Guldbergaunet, har også nye, lyse og trivelige lokaler i sentrum av trønderbyen. Der har de den store og innbydende bruktbutikken Stas, med egen avdeling for glutenfrie brødvarer i tillegg til husgeråd, småmøbler og pyntegjenstander, samt håndverksprodukter i strikk og tekstil. Dessuten har de et stort produksjonslokale der de monterer produkter for næringslivet i området. Og snart kommer egen jobbfruktavdeling på plass.

Mye lest: Radiograf Ahmad har jobbet 50 år i Norge

Tandem på bryllupsreise

– Vi drifter også offentlige parker i byen og kan rydde og vedlikeholde private hager om det trengs. I tillegg kan vi hjelpe til med flytting av kontorer blant annet, sier Espen Hofstad.

Nå drar det seg til mot sommerferie i Norge, og campingen på Steinkjer er en høvelig plass å lande for kvelden. Siv Iren Grande og kollegene er klare til å ta imot feriegjester, og håper det snart blir normale tilstander slik at også utlendingene kan finne hvile der, slik som brudeparet som var innom for et par år siden.

– De var nederlandske og på bryllupsreise på tandemsykkel. De hadde syklet Europa rundt før de kom hit til Steinkjer, smiler Siv Iren Grande, stolt medlem av Fellesforbundet, som synes det er godt å ha denne jobben å gå til.

– Ellers hadde dagene blitt for lange, sier Siv Iren.

Guldbergaunet Camping og Sommerhotell

Eid og driftes av Vidu AS, en vekstbedrift som eies av de fire kommunene Malm, Snåsa, Steinkjer og Inderøy.

Vidu arrangerer tiltak og tjenester for Nav, kommuner og hele skolesystemet. Ble stiftet i 2019 og har nå 150 ansatte i produksjon, veiledning og ledelse, og 92 tiltaksplasser.

Bedriften er godkjent for Varig tilrettelagt arbeid (VTA) samt Arbeidsforberedende trening (AFT) og godkjent lærebedrift for lærlinger og lærekandidater i flere yrkesfag og tilbyr også opplæring for elever i både videregående og ungdomsskole.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
19.07.2021
07:15
18.07.2021 15:07