JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krigen i Ukraina:

Hydro-ansatte oppfordres til å donere én timelønn til dem som er rammet av krigen i Ukraina

I en felles aksjon vil Hydro, LO og European Works Council samle inn penger til humanitært arbeid i Ukraina.
STØTTE: Ansatte i Hydro oppfordres til å støtte UNICEFs humanitære arbeid med én timelønn. Hydro vil gi tilsvarende beløp som de ansatte donerer totalt.

STØTTE: Ansatte i Hydro oppfordres til å støtte UNICEFs humanitære arbeid med én timelønn. Hydro vil gi tilsvarende beløp som de ansatte donerer totalt.

Arkivfoto: Ole Palmstrøm

petter@lomedia.no

– Vi er dypt sjokkerte over den forferdelige situasjonen vi ser utspille seg i Ukraina, sier Hydro-konsernsjef Hilde Merete Aasheim i en pressemelding.

Etter at Russland torsdag 24. februar innledet en fullskala invasjon av naboen, og Europas nest største land, Ukraina, har sanksjonene og fordømmelsene fra verdenssamfunnet vært mange.

Fra før har Hydro valgt å stoppe nye kontrakter med russiske produsenter. Nå starter de en innsamlingsaksjon for folk som er rammet av krigen, sammen med LO og European Works Council.

Hydro har flere hundre ukrainske ansatte.

Kommentar: «Putin skaper en ny situasjon i Norden»

Ansatte oppfordres til å støtte

Innsamlingen skal gå til Unicef og deres humanitære arbeid i området. Hydro-ansatte oppfordres til å støtte innsamlingsaksjonen og dermed støtte menneskene som er berørt av krigen:

– De humanitære lidelsene og behovet for bistand er enormt. Vi oppfordrer derfor våre fagforeningsmedlemmer og alle andre i Hydro til å donere et beløp tilsvarende én arbeidstime for å støtte Unicef, sier Tor Egil Skulstad, leder for European Works Council i Hydro.

LO gir en million til hjelpearbeidet i Ukraina: Ber alle brette opp ermene og bidra

Bedriften har fra før samarbeidsavtale med Unicef Norge, og vil donere det tilsvarende beløpet som de ansatte donerer til sammen.

– Vi vil støtte menneskene som er berørt av konflikten i Ukraina i denne svært vanskelige tiden, sier fagforeningsleder for LO i Hydro, Lars Kjetil Skeie, og legger til:

– Hundretusenvis av mennesker har blitt fordrevet fra hjemmene sine og umiddelbart behov for hjelp. Den beste måten Hydro kan bidra på, er gjennom vårt samarbeid med Unicef Norge.

Det er mulig å donere til aksjonen fram til 15. mars.

Internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte i Industri Energi er glad for engasjementet og for innsamlinga:

– Det er et supert initiativ. Flott at det er til Unicef da barna tar mest skade av denne konflikten, spesielt når krigshandlingene skjer i tettbygde område og familier blir splitta.

Saken fortsetter etter bildet.

RAMMET: Ukrainas befolkning er hardt rammet av Russlands invasjon. Her ser en ukrainsk jente på et krater i en boligblokk etter en eksplosjon i hovedstaden Kyiv.

RAMMET: Ukrainas befolkning er hardt rammet av Russlands invasjon. Her ser en ukrainsk jente på et krater i en boligblokk etter en eksplosjon i hovedstaden Kyiv.

UNICEF/UN0597997/Skyba for The Globe and Mail

Bistår ansatte i nærområdet

Selv om Hydro ikke selv har virksomhet i det nå krigsherjede landet, jobber rundt 400 ukrainere ved bedriftens ekstruderingsanlegg i Polen.

Derfra gjør Hydro alt det kan for å hjelpe ansatte som er direkte berørt av krigen, står det i pressemeldingen.

– Vår første prioritet er sikkerheten til våre ansatte. Vi vurderer fortløpende hvordan vi på best mulig vis kan gi støtte til ansatte som er rammet i en meget utfordrende situasjon. I tillegg hjelper vi våre kollegers familiemedlemmer der vi kan, sier konsernsjef Aasheim.

Anlegget til den norske bedriften arrangerer transport til og fra grensen for ansatte som vil ha med familiene sin over til Polen. Der får de overnatting, og hjelp til å ordne nødvendige dokumenter og oppholdstillatelser.

Aktuelt: Russisk LO må kastes ut av europeisk fagbevegelse, krever FH-topp i Danmark

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse