JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Permittering

Gledestårene trillet hos Color Line-ansatte Hanne da hun fikk vite at 950 permitterte får komme tilbake på jobb

– Jubelen sto i taket her og det ble feiring med barnebarna med kake og pølsefest. Er rart, men det kom gledestårer gitt, stråler Color Line-ansatt Hanne Larsen.
ENDELIG TILBAKE: Color Line-ansatt Hanne Larsen var langt nede da hun måtte ut i sin tredje permisjon. Nå er hun bare glad.

ENDELIG TILBAKE: Color Line-ansatt Hanne Larsen var langt nede da hun måtte ut i sin tredje permisjon. Nå er hun bare glad.

Privat/Tri Nguyen Dinh

tri@lomedia.no

Hun er blant de mange ansatte i rederiet som ble permittert for tredje gang siden pandemien ankom Norge for fullt i 2020.

– Jeg fikk vite om den gode nyheten på Facebook, da Sjømannsforbundets tillitsvalgtutvalg la det ut. Ungene kom med blomster og var nesten like glad om meg. Sikkert fordi de nå blir kvitt meg, spøker Larsen som er ansatt i parfymebutikken i Kiel-fergen Color Magic.

Aktuelt: Hundrevis av sjøfolk kan ha blitt permittert fordi regjeringen var for treige med å svare

Gledelig for de ansatte

Det var onsdag at Color Line kunngjorde at de gjenopptar driften, og med det får rundt 950 permitterte komme tilbake på jobb.

– Flere av våre medarbeidere har opplevd å bli permittert for tredje gang på grunn av tiltaksnivået, og det er derfor spesielt gledelig å kunne ønske våre kollegaer velkommen tilbake, sier konsernsjef Trond Kleivdal i en pressemelding.

Det er sambandene mellom Oslo og Kiel, samt Sandefjord og Strømstad, som straks skal i drift igjen. De utgjør fire av rederiets seks passasjerskip.

– Vi er svært glade for lettelsene som regjeringen nå gjør. Spesielt de norske innreiserestriksjonene har i praksis medført en nedstengning av store deler av vår virksomhet, sier Kleivdal.

Mye lest: Robin ble permittert igjen og igjen. Nå er han klar for nytt yrke

Økonomisk lettelse

– Nå er det bare å vente på telefon. Min turnus starter 4. februar, så jeg håper å være i denne jobbperioden, sier Larsen.

Det beste med å få jobbe igjen er sikkerheten med å vite at man klarer å betale regningene, mener hun. Under permisjon har Larsen hatt rundt 10.000 lavere inntekt enn normalt.

– Og det nest beste blir å treffe kollegaer, vi er som en familie om bord. Det er like moro å gå på jobb som å gå ut i friukene. Det er en fantastisk arbeidsplass. At jeg får gå på jobb betyr også at strukturen i hverdagen kommer tilbake. I permisjon og arbeidsledighet sklir alt ut og blir forskjøvet på. Dette er en enorm lettelse for meg.

Color Line er ikke bare en jobb for Hanne Larsen. Hun bruker også skipene til rekreasjon.

– Jeg bruker båtene både til Danmark og Tyskland. Det er stas å reise som passasjer med både barn og barnebarn. Jeg håper vi er ferdige med permitteringer for godt nå. Til glede for både oss ansatte og de reisende, sier Larsen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om sjøfolk, havfiskere, maritime ledere og ansatte i maritime yrker.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse