JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Elektrikerne får ikke gjennomslag for betalt reisetid. Nå går lønnsoppgjøret til mekling

EL og IT Forbundets prioriterte krav om betalt reisetid fant ingen gjenklang hos arbeidsgiverne. Nå går oppgjøret til mekling fra 19. til 20. mai.
EL og IT Forbundets delegasjon i starten av forhandlingene tirsdag. Torsdag ettermiddag brøt EL og IT forhandlingene med motparten Nelfo.

EL og IT Forbundets delegasjon i starten av forhandlingene tirsdag. Torsdag ettermiddag brøt EL og IT forhandlingene med motparten Nelfo.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia

Torsdag ettermiddag brøt EL og IT Forbundet lønnsforhandlingene med landsforeningen Nelfo etter tre dager med forhandlinger. Forbundet organiserer rundt 14.000 elektrikere på landsoverenskomsten for elektrofag (LOK).

– Betaling for reisetid er et prioritert krav fra våre medlemmer, og det har vi vært tydelige på i hele forhandlingsprosessen. Dessverre har det ikke vært mulig å bevege arbeidsgiverne på dette punktet, sier leder i EL og IT Forbundet og forhandlingsleder, Jan Olav Andersen, til NTB.

Også andre medlemmer av forhandlingsdelegasjonen til EL og IT Forbundet reagerer på bruddet.

– Det er skuffende at det ikke var mulig å komme til enighet, men ikke overraskende, sier forbundssekretær i EL og IT Forbundet, Geir Ove Kulseth. 

Klare for streik

– Nelfo har i forhandlingene vist svært liten vilje til å komme oss i møte på vårt hovedkrav. Dette er et krav som de må innfri på om det skal bli en løsning. Kravet er godt forankret hos medlemmene, og de er klar for streik, sier Atle Rasmussen, leder i Elektroarbeidernes Fagforening Vestland, Atle Rasmussen.

– Det viser at arbeidsgiverne aldri vil GI oss noe og at vi derfor må sørge for at organisasjonen er i stand til å ta den nødvendige kampen. Det er beklagelig at Nelfo ikke er villige til å gjennomføre reelle forhandlinger, men de hjelper oss med å synliggjøre fagforeningens rolle og nødvendighet, sier leder i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag, Eystein Garberg.

Mekling er noe annet

Leder i Rogaland Elektromontørforening, Øivind Wallentinsen, mener det ut fra forhandlingsforløpet ikke var overraskende at det gikk denne veien.

– Så spørs det hvordan det stiller seg når vi kommer til mekling, sier han.

– Mekling er noe annet enn forhandlinger, det går ikke an å sammenligne.

Bakgrunn: Jan er årsaken til at betalt reisetid er et prioritert krav for elektrikerne i år

Fredag ble det klart at partene må inn til Riksmekleren 19. og 20. mai.

– Vi startet forhandlingene med godt mot og fikk avklart mange spørsmål, men dessverre klarte vi ikke å bli enige om alt. Til det var avstanden oss imellom for stor, sier Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo.

Mye delt: Arnold (70) har vært reisende elektriker i 46 år, men vil ikke gi seg enda

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse