JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heismontørenes lønn

Enighet i forhandlingene for heismontørene

Totalt sett er EL og IT fornøyd med resultatet, sier de. Motparten sier resultatet er til å leve med.
HEISFORHANDLINGER: Her fra forhandlingsstart, ca. kl. 10:10 på torsdag.

HEISFORHANDLINGER: Her fra forhandlingsstart, ca. kl. 10:10 på torsdag.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Heisforhandlingene som begynte i går morges, er ferdige nå. Resultatet skal til uravstemning, med frist senest 9. oktober.

–Vi fikk tariffestet et punkt vedrørende teknologiavtaler, bedriftene skal forskuttere sykelønn, og midlertidige ansettelse skal skje på samme vilkår som ved innleie. Totalt sett er vi fornøyd med resultatet, sier Kim Andre Arnesen, leder for EL og IT Forbundets forhandlingsdelegasjon.

Gi og ta

Ben Gjerland, daglig leder i Heisleverandørenes Landsforening (HLF), er glad de ble enige uten behov for meklingshjelp.

– Det har vært krevende forhandlinger hvor begge parter har måttet gi og ta. Jeg er glad vi ble enige om en avtale som er til å leve med for begge parter, sier Gjerland.

Les også: Her er hele kravlista til heismontørene

– Ja, man må jo gi og ta litt, sånn er det i forhandlinger, sier Markus Hansen, leder i Heismontørens Fagforening, til Nettverk.

Han beskriver forhandlingene som konstruktive.

– Vi følte at vi fikk gjennomslag for det meste, de viktigste kravene.

Nytt punkt løser ikke Schindler-konflikt

– Dere fikk en enighet rundt teknologi. Hvordan vil det hjelpe på Schindler-konflikten?

– Det vil ikke løse konflikten for Schindler. Punktet sier at ny teknologi hos bedriften skal avtalefestes med de tillitsvalgte, mellom klubb og bedrift. Det må bli i en lokal teknologiavtale, tilpasset hver enkelt bedrift, sier Hansen, som legger til at de ikke kunne skrive inn i selve overenskomsten hvordan hver enkelt bedrift skal bruke teknologi.

– Jeg er fornøyd med å få inn at det skal avtales, sier Hansen.

Han trekker også fram at det har blitt fastslått at midlertidige ansettelser skal likebehandles med innleie, som betyr like økonomiske vilkår og at bedriften må lag avtale om det med klubben. Forskuttering av sykelønn er han også tilfreds med å ha fått igjennom.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse