JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå er ikke lenger alder noen hindring for å bli valgt inn i ledelsen i EL og IT Forbundet

For to år siden vedtok landsstyret aldersgrense for å bli valgt inn i forbundsledelsen. Fredag opphevet landsmøtet vedtaket.
Dirigentbordet under landsmøtebehandlingen av innkomne forslag, fra venstr Øivind Wallentinsen, Venke Heimdal, Remi Andre Unnvik og Lars Roar Mjøen.

Dirigentbordet under landsmøtebehandlingen av innkomne forslag, fra venstr Øivind Wallentinsen, Venke Heimdal, Remi Andre Unnvik og Lars Roar Mjøen.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

leif.kirknes@lomedia.no

På landsstyremøtet i juni 2021 ble det vedtatt en aldersgrense på 63 år for å bli valgt inn i ledelsen EL og IT Forbundet.

Det skjedde etter en lengre debatt under det digitale møtet.

Flertallet i landsstyret mente blant annet at en aldersgrense ville gi bedre forutsigbarhet og mer likestilling mellom kandidater fra ytre og indre organisasjon.

Bakgrunn: EL og IT Forbundet innfører aldersgrense fra og med 2023

Foran dette landsmøtet hadde E-verkenes fagforening Vestland sendt inn forslag om å oppheve det to år gamle vedtaket. Begrunnelsen var blant annet at dette kunne ses på som aldersdiskriminering.

Et flertall i forbundsstyret støttet forslaget da det ble behandlet i forkant av landsmøtet og dermed lå det an til en aldri så liten omkamp.

Forslaget fra Vestland fikk flere opp på talerstolen i Folkets Hus for å argumentere for de to ståstedene, enten en aldersgrense eller ikke. Og mange av de samme argumentene som sist ble gjentatt.

Under avstemningen fredag ble det svært jevnt, men likevel vedtak for E-verkenes Fagforening Vestlands forslag som fikk 140 mot 128 stemmer for å beholde aldersgrensen.

Leder i Distrikt Vestland, Atle Rasmussen, er glad for landsmøtets vedtak.

– EL og IT Vestland er godt fornøyd med at aldergrensen for valg på landsmøtet er fjernet. Vi må til enhver tid velge de som vi mener er best til å utføre oppgavene uavhengig av alder, og å diskriminere på alder er feil, sier Rasmussen.

EL og IT Forbundet velger ny ledelse lørdag. Eystein Garberg er 44 år, Geir Ove Kulseth er 42 år.

Heller ingen andre av kandidatene som stiller til valg i morgen er over 63 år.

Lederduellen i EL og IT Forbundet: Her er fem kjappe med de to kandidatene

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse