JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Starter kvinnenettverk i Nordland - og får 300.000 kroner i pengestøtte

Fire elektro-kvinner fra Nordland går nå sammen om å etablere et eget kvinnenettverk. Nå har de fått 300.000 kroner i pengestøtte og planlegger konferanse i Bodø i september.
Hanne Bendiksen er en av initiativtagerne bak etableringen av et eget kvinnenettverk i Nordland. De vil etablere en møteplass for kvinner i distriktet.

Hanne Bendiksen er en av initiativtagerne bak etableringen av et eget kvinnenettverk i Nordland. De vil etablere en møteplass for kvinner i distriktet.

Leif Martin Kirknes

knut.viggen@lomedia.no

– Vi har vært kjempeheldige, men så skrev vi også en knakandes god søknad, sier Hanna Bendiksen, elektriker i Sinus Elektro i Sandnessjøen. Sammen med elektriker Kristin Sønvinsen i Caverion Bodø, prosjektingeniør Susann Ingebrigtsen i El-Team på Sortland og HR-rådgiver Maria Alice Nyhagen i Nordkontakt i Bodø har de satt i gang en prosess med mål om å etablere et kvinnenettverk i Nord-Norge.

LES: EL og IT og Nelfo med felles støtteordning for rekruttering av kvinner til elektrobransjen

Som Nettverk tidligere har skrevet har EL og IT Forbundet og NHO Elektro (tidligere Nelfo) satt av en million kroner i Elbus-midler til å rekruttere flere kvinner til elektrobransjen. Målsetningen er blant annet å etablere kvinnenettverk rundt om i landet, møteplasser som skal gjøre det lettere for jenter å søke seg til yrker som fortsatt er mannsdominerte. Eksempel på et slikt nettverk er Montørjentene i Vestland, som har vært inspirasjonskilde for flere nettverksetableringer.

LES: Montørjentene vil dele erfaringer og tips og rekruttere flere jenter til yrket de liker aller best

Nå har kvinnene i Nordland fått 300 000 kroner i støtte fra Elbus, som er et samarbeid om etter- og videreutdanning mellom de to arbeidslivspartene.

I første omgang planlegges det en to-dagers konferanse i Bodø (4. og 5. september), der de blant annet skal se på hvordan nettverket skal organiseres. Det blir også en møteplass der kvinner i bransjen kan komme sammen, bli kjent med hverandre iog diskutere problemstillinger. Blir det en suksess er målsetningen at konferansen skal bli en årlig foretreelse.

– Jeg tenker at det er på høy tid med en egen kvinnekonferanse i Nordland, sier Hanna Bendiksen, som lenge har vært aktiv også i EL og IT-sammenheng. Hanna var delegat på landstariffkonferansen for LOK i Sandefjord i oktober i fjor, der hun også gjorde seg bemerket.

Nå vil det bli sendt ut invitasjon til alle bedrifter med tariffavtale i LOK, samt alle medlemmer på tariffområdet.

LES: Tillitsvalgte Tonje og Hanna vil bli sett, men ikke bare fordi de er kvinner

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse