JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tillitsvalgt Nicolai blankt frifunnet for erstatningsansvar. Dommen blir anket

Bemanningsselskapet krevde erstatning av Nicolai Røst fordi han varslet om sosial dumping. Nå har tingretten avvist kravet. Motparten vil anke dommen til lagmannsretten.
VANT FRAM: Nicolai Røst er glad for at erstatningssøksmålet mot ham ble avvist av Salten og Lofoten tingrett.

VANT FRAM: Nicolai Røst er glad for at erstatningssøksmålet mot ham ble avvist av Salten og Lofoten tingrett.

Privat/Tor Erik Schrøder / NTB

knut.viggen@lomedia.no

Dommen kom mandag og den frifinner Røst for erstatningsansvar.

Det var bemanningsselskapet El Solution AS som krevde Røst for erstatning etter at han som tillitsvalgt for EL og IT Forbundet i Roxell Infra AS varslet sin ledelse om sosial dumping i forbindelse med innleie på et tunnelprosjekt på Haukeli sommeren 2020.

Stigmatiserende begrep

Varselet førte til at El Solutions ble bedt om å rette opp i blant annet forskjellene i lønn- og arbeidstid mellom arbeiderne i bemanningsselskapet og arbeiderne i Roxell Infra.

Da El Solutions ikke greide å rette dette innen fristen ble de i en periode utestengt fra prosjektet. Det er det økonomiske tapet av dette bemanningsselskapet ønsket å få erstattet, samt at de mente begrepet "sosial dumping" var stigmatiserende, all den tid de også hadde en tariffavtale, men med et annet fagforbund. Kravet mot Røst var på 191.000 kroner.

Bakgrunn: Bemanningsselskap krever erstatning av tillitsvalgte Nicolai: – Et angrep på meg som person

Var i sin fulle rett

Tingretten mener Røst var i sin fulle rett til å påse at tariff- og lovbestemte plikter ble oppfyllt. I dette ligger også en plikt til å påse at innleide arbeidstakere blir likebehandlet.

– Ved vurderingen av om det var uaktsomt å benytte begrepet «sosial dumping» må disse pliktene tas i betraktning, skriver retten og legger til:

"Det kan etter rettens syn legges til grunn at manglende likebehandling i form av brudd på reglene vil omfattes av begrepet «sosial dumping», slik det er definert av NHO.

At det faktisk var manglende likebehandling fremstår etter bevisførselen som utvilsomt for retten".

Retten skriver også at den ikke har vært i tvil om resultatet.

El Solutions AS ble også dømt til å betale saksomkostninger etter hovedregelen for «småkravsprosess», tvml. 10-5.

LO-advokat Edvard Bakke har bistått EL og IT Forbundet og Nicolai Røst i denne saken. I EL og IT Forbundet Rogaland tok Geir Ove Bernhoff tidlig tak i saken og sørget blant annet for skriftlig dokumentasjon. På forbundskontoret i Oslo har Trond Løvstakken vært sentral.

Mye lest: Regina og kollegaene kan miste jobbene etter at regjeringen ga arbeidsgiver uvanlig fritak fra reglene

Anker dommen

Advokat, Anders Folkman sier dommen vil bli anket fordi saksøker mener at spørsmålet er av prinsipiell interesse og fortjener en bredere vurdering enn det som ble gjort i tingretten.

– Vi noterer også at tingretten ikke har problematisert at hverken Roxel Infra eller Røst mente det var grunnlag for å bruke begrepet "sosial dumping," henholdsvis fra 12. august 2020 og i det hele, skriver Folkman i en epost til FriFagbevegelse.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse