JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trening i arbeidstiden

Sosionom André denger sandsekker for å kvitte seg med stresset

Når straffedømt ungdom ikke møter til oppfølging på Oslo ­friomsorgskontor, får sandsekkene kjørt seg under nevene til André Kroonberg (39).
Sosionom André Kroonberg (39) går i kjelleren for å få ut stress. Det virker.

Sosionom André Kroonberg (39) går i kjelleren for å få ut stress. Det virker.

Eirik Dahl Viggen

edv@lomedia.no

Han vet at klokka tikker for de unge som dømmes til samfunnsstraff. Det gjelder å få dem inn på en bedre livsbane før de havner i tung rus og kriminalitet. Men da må de se å møte opp til avtalt time!

– Det er mange skjebner. Mange sliter med angst og traumer, det gjør det ikke alltid enkelt å møte presis. Det kan være litt krevende å bli voksen, sier André Kroonberg, sosialrådgiver ved Oslo friomsorgskontor.

Motivasjon er en skjør plante.

Gjennom et livsmestringsprogram lærer Kroonberg opp klientene til å fungere ute i samfunnet. Han trekker i trådene til Nav og voksenopplæring for å stake ut en positiv kurs for yngre lovbrytere.

Det er før fylte 18 år de har tilgang til tettest oppfølging. Krav til hurtigforløp med domstolen forutsetter rask saksbehandling og oppfølging i friomsorgen.

To treningsrom nede i kjelleren, ett med tredemølle og vekter, ett med bokseutstyr og dartskiver, har blitt svært populære tilskudd til arbeidsmiljøet her. Et gratis fristed.

– Jobben er hektisk i perioder. Her nede får du en pause til å avreagere, sier Kroonberg og plasserer en neve i sekken.

Under pandemien ble avtalen om trening i arbeidstida utvidet til halvannen time i uka.

Ifølge friomsorgsleder Johnny Bjørkli er det med på å gjøre arbeidsplassen mer trivselsfremmende og attraktiv i en sektor der lønnstilbudene er nøkterne.

Sykefraværet har i alle fall gått ned med to-tre prosentpoeng siden treningstilbudet ble oppgradert.

Fikk du med deg disse?

Jørn må trene for å beholde jobben

Forsker mener vi må tenke nytt om trening på jobb. Se forslagene

Siv ble kvitt ryggsmertene på jobb i Posthuset

Jobben er hektisk i perioder. Her nede får du en pause til å avreagere.

André Kroonberg

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse