JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Distribusjonsseier for Ringnes-ansatte sikrer 200 arbeidsplasser

Sosial dumping, ropte de ansatte da dagligvarekjedene presset på for å overta distribusjonen av Ringnes-varer. Nå er det klart at Ringnes beholder transporten selv.
KAN SMILE: De tillitsvalgte ved Ringnes-anlegget på Gjelleråsen utenfor Oslo er meget fornøyd med at Ringnes beholder distribusjonen av varene selv. Fra venstre Roar Ellingvåg, Rune Christensen, Anita Andersen, Erik Torkelsen og Leif Ritter.

KAN SMILE: De tillitsvalgte ved Ringnes-anlegget på Gjelleråsen utenfor Oslo er meget fornøyd med at Ringnes beholder distribusjonen av varene selv. Fra venstre Roar Ellingvåg, Rune Christensen, Anita Andersen, Erik Torkelsen og Leif Ritter.

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

De store mat- og drikkevareprodusentene har gitt opp en etter en. Dagligvarekjedene har overtatt nesten alt av varedistribusjon, men Tine og Ringnes har stått imot og opprettholdt egenkjøringa.

Like før sommerferien fryktet de Ringnes-ansatte at de ville miste egendistribusjonen.

Over 200 jobber sto i fare da de ansatte ropte varsku.

Les også: Nortura-beslutningen er klar: 147 arbeidsplasser forsvinner fra Stavanger og Steinkjer

Og ble til slutt hørt: På et ølkasseallmøte onsdag 20. oktober fortalte Ringnes-ledelsen at forhandlingene med kjedene var avsluttet, da man ikke hadde funnet fram til en løsning som alle partene var tilfredse med.

– Dette var ekstremt positivt! Dette er en prosess som har pågått i fem og et halvt år nå, og vi forventa vel at det beste fall skulle komme en beskjed om nok en utsettelse, sier Erik Torkelsen, klubbleder for Ringnes-ansatte i Norge.

200 jobber i fare

Hadde dagligvarekjedene, altså Norgesgruppen, Coop og Rema, tatt over varekjøringa fra Ringnes-anleggene så ville det betydd at vel 200 ansatte ville mista jobben.

Bakgrunn: Dagligvarekjedene presser ut Ringnes-sjåførene: – Dette er sosial dumping satt i system

– Folk ble stille, de trodde nesten ikke på det. Noen ble beveget, andre tok helt av, sier Torkelsen, som selv deltok på onsdagens allmøte via Teams-link på høstferie i Spania.

– Vi har jo hatt mange runder med sentraliseringer, flytting av produksjon og andre vanskelige saker opp gjennom årene. Dette er utvilsomt den beste nyheten jeg har opplevd som tillitsvalgt, mener Torkelsen.

Glad på Ringnes' vegne

Nå starter jobben med å modernisere og strømlinjeforme produksjonen og distribusjonen ytterligere. Et arbeid som har stått litt på vent i forbindelse med distribusjonsprosjektet.

– Jeg her sikker på at dette betyr mer forutsigbarhet for hele Ringnes, og at det trygger både drifta og de ansattes arbeid. Det vil også gjøre det lettere å være en sterk fagforening når vi har denne forutsigbarheta, understreker Torkelsen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse