JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hundreårsjubileum

Full trønderfest når forbundet fyller 100: – Åge er nesten like sprek som NNN

I Trøndelag slår de på stortromma og inviterer en evigung trønderrocker. I Stavanger leier de hele Kongeparken og satser på familien. NNS hundreårsjubileum går ikke upåaktet hen.
Trønderrock og Åge Aleksandersen er en selvfølge når trøndelagsavdelingene i NNN skal feirer forbundets hundreårsjubileum.

Trønderrock og Åge Aleksandersen er en selvfølge når trøndelagsavdelingene i NNN skal feirer forbundets hundreårsjubileum.

Ole Palmstrøm

erlend@lomedia.no

I år fyller Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund 100 år. Det feires med små og store arrangement rundt omkring i landet.

Noen har allerede rukket å ha sin store hundreårsfeiring, og flere skal det bli.

I Trøndelag knaller de til med rockegeneral Åge Aleksandersen.

– Åge er jo en populær mann i Trøndelag. Hvorfor ta noe lite når man kan velge noe stort? sier Gøran Nilsen til NNN-arbeideren.

Nilsen jobber til daglig ved Nidar i Trondheim, og er samtidig nestleder i NNNs avdeling 10, som holder til i trønderhovedstaden.

Favner bredt

Det er ikke bare-bare å finne et arrangement som skal treffe en aldersgruppe fra 18–70 år. Med sjølvaste Åge, og det litt mer ungdommelige bandet Beist, håper trønderavdelingene i NNN å få til en fest en hundreåring verdig.

Lokalene er ikke tilfeldig valgt. Rockeaften blir i E. C. Dahls lokaler, og konserten er kraftig subsidiert.

Likevel har det ikke vært full fest over billettsalget for rockekvelden 3. juni, opplyser Nilsen.

– Vi har fortsatt en god del billetter til overs, så nå har vi utvidet fra bare NNN-medlemmer til at hele LO-familien er invitert. Åge og Sambandet kommer med sju tonn utstyr, så vi er lovet en fullverdig konsert. I tillegg håper vi å få på plass noen overraskelser til alle som kommer, sier Nilsen.

– Hvem er sprekest, 100-åringen NNN eller 74-åringen Åge?

– Jeg må jo nesten si at NNN, men Åge er jo sprek han også! Han virker å være i bra form, det er bra trøkk i ham!

Minneord: Erna Hagensen ledet Arbeidsmandsforbundet i 16 år. Hun satte spor

Leier hele Kongeparken

Også i Rogaland skjer det store ting lørdag 3. juni, om enn i en litt mer familievennlig versjon. Der har de like godt leid hele Kongeparken.

De ansatte i parken utstyres med NNN-T-skjorter når 2.500 NNN-medlemmer med familie fyller «kongeriket».

– Vi har allerede hatt et utvidet årsmøte med en litt finere middag. Nå ville vi vise samholdet i fagforeningsarbeidet gjennom en familiedag, forteller Anne Beth Sagland, som er leder for rogalandsavdelinga i NNN.

KONGELIG FEIRING: Anne Beth Sagland skal feirer NNNs hundreårsjubileum med 2.500 NNN-ere og deres familie.

KONGELIG FEIRING: Anne Beth Sagland skal feirer NNNs hundreårsjubileum med 2.500 NNN-ere og deres familie.

Erlend Angelo

I motsetning til i Trondheim, så har avdelingslederen her måttet være litt streng med hvem som får billetter, all den tid noen LO-medlemmer utover NNN gjerne også ville være med på moroa.

NNN sentralt tar den største del av regninga på 800.000 kroner, men også avdelinga spytter i med en stor sum.

– Det er et populært tilbud, folk virker å være veldig fornøyd, sier Sagland til NNN-arbeideren.

Fikk du med deg denne? Store protester mot flytting av sprit- og vinproduksjon fra Norge til Danmark

Sentral hundreårsfest

1. november er selve bursdagen til forbundet. Denne dagen blir det en nasjonal markering.

Nestleder i forbundet, Bjørn Tore Kyllo, er ikke helt klar til å røpe hva som skjer denne dagen, men det skal merkes når NNN runder et tresifret antall år. 

NNN Vestland samlet sine avdelinger til det som skal ha være den første store markeringa av NNN 100 år. 22. april samlet NNN i Vestland seg til festmiddag med god underholdning.

NNN Vestland samlet sine avdelinger til det som skal ha være den første store markeringa av NNN 100 år. 22. april samlet NNN i Vestland seg til festmiddag med god underholdning.

Vigdis Vestvik

– Vi feirer jo bare hundreår hvert hundrede år, så det er viktig å gjøre noe bra ut av det, både nasjonalt og lokalt, sier Kyllo. 

Alle medlemmer skal også få utdelt en NNN-nål og smakebit av jubileumsboka som kommer til høsten. I tillegg er det som nevnt mange lokale arrangement, både små og store.

– I tillegg utvider vi de årlige, regionale konferansene. Der vil vi gjerne engasjere flere utover de vante traverne, og kanskje særlig ungdommen, sier Kyllo.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse