JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømprisen

Nortura kan måtte flytte produksjonen på grunn av strømprisen

Nortura varsler umiddelbare og kraftfulle tiltak etter et underskudd på 72 millioner kroner. Et tiltak som vurderes er å stenge anlegg i dyre strømsoner.
Nortura sliter med høye energikostnader. Her fra anlegget i Stavanger.

Nortura sliter med høye energikostnader. Her fra anlegget i Stavanger.

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

Et underskuddpå 72 millioner kroner mellom mai og august gjør at sparekniven hentes fram i matprodusenten Nortura.

Det er energikostnadene som tynger selskapet hardest. Bare disse økte med 96 millioner kroner i perioden mai til august.

Innebærer sterk kostnadsstyring ut året. Det utredes også muligheter for stenging av enkelte anlegg og midlertidig flytting av aktivitet til gunstigere strømsoner, skriver E24.

– Resultatet er alvorlig og svakt, sier konserntillitsvalgt Kenneth Johansen i Nortura til E24.

Han mener det fortsatt er for tidlig å si om produksjon kan flyttes fra anlegg i dyre strømsoner i sør til områder nord for Dovre, der strømmen er billigere.

– Noe konkret har det ikke kommet enda. Men det naturlig at administrasjon og ledelse vil lete med lys og lykte etter tiltak. Så høye priser som vi ser er ikke bærekraftig over tid, sier Johansen.

Johansen har tidligere uttalt til NNN-arbeideren at regjeringen må på banen også for store bedrifter som sliter med energikostnadene.

Dette gjentar han også nå til E24.

– Nortura har vært tydelig på at vi ikke kan leve med disse energikostnadene over tid. Konsekvensene blir for store, og dette har vi signalisert overfor politikerne, sier Johansen.

Les også: Hans Oskar jobbet saktere og fikk høyere lønn

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse