JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ukraina-krigen får regjeringen til å lete etter svakheter i matvareberedskapen: – Handler om å være føre var

Regjeringen vil gjennomgå sårbarheter og muligheter i norsk matvareberedskap. Betydningen av fisk og sjømat, og velfungerende forsyningslinjer i kriser står sentralt.

Erlend Angelo

– Vi har gode og robuste systemer for å forsyne Norge med mat. Situasjonen i Europa og i verden gjør imidlertid at det er behov for å se på hvordan vi kan gjøre norsk matvareberedskap enda bedre og mer motstandsdyktig hvis de globale forsyningskjedene påvirkes. Beredskap handler om å være føre var, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

• Les også: Norges kriselager kan brødfø 13.000 innbyggere i én uke: – Smuler, mener Sp

Regjeringen vil blant annet se på hvordan produksjonen og distribusjonen av sjømat kan tilpasses en mulig økt etterspørsel i kriser, og hvilke sårbarheter og begrensninger som ligger i verdikjedene.

Det skal også gjennomføres en analyse av risiko og sårbarhet knyttet til de globale forsyningslinjene for viktige innsatsfaktorer, råvarer og produkter som importeres til Norge.

– Norge har store og rike havområder. Dette er ressurser som selvsagt bidrar til vår nasjonale selvforsyningsevne. Derfor er det viktig å ha god kunnskap om hvilken rolle fisk og sjømat kan ha i matvareberedskapen vår, og hvordan den kan bidra til et godt og variert kosthold også i kriser, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

• Nortura kan måtte flytte produksjonen på grunn av strømprisen

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse