JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ett skritt nærmere hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Norge og Sverige er nå ett skritt nærmere å få en bedre jernbaneforbindelse mellom Oslo og Stockholm, ifølge det svenske prosjektselskapet Oslo–Sthlm255.
I september i fjor ga regjeringen Jernbanedirektoratet i oppdrag å starte en utredning av Oslo-Stockholm-prosjektet. Men på svensk side har det tatt lengre tid.

I september i fjor ga regjeringen Jernbanedirektoratet i oppdrag å starte en utredning av Oslo-Stockholm-prosjektet. Men på svensk side har det tatt lengre tid.

Emmie Olivia Kristiansen

Årsaken er at de svenske politiske partiene Moderaterna, Kristdemokraterna og Vänsterpartiet tirsdag la fram et komitéinitiativ for å fremskynde arbeidet med å forbedre togforbindelsen mellom Oslo og Stockholm.

Dette forslaget støttes av blant annet Socialdemo­kraterna, noe som betyr at det er et bredt flertall for forslaget i Riksdagen.

– Nå kommer Riksdagen med stor sannsynlighet til å vedta å gi den svenske regjeringen i oppgave å gi det svenske Trafikverket et formelt oppdrag om å sette i gang med å utrede en bedre jernbaneforbindelse mellom hovedstedene, sier pressekontakt Jonas Karlsson i prosjektselskapet.

Enorme prisforskjeller i toganbud: – Det virker som selskapene er trengt opp i et hjørne og er desperate etter å vinne

Foreløpig har det ikke kommet formelle vedtak eller konkrete oppdrag angående prosjektet på svensk side. Et lignende initiativ fra norske Ap og SV ble behandlet i Stortinget for et år siden. I september i fjor ga regjeringen Jernbanedirektoratet i oppdrag å starte en utredning av Oslo-Stockholm-prosjektet. Men på svensk side har det tatt lengre tid.

Når en endelig beslutning tas på svensk side, og når Trafikverket eventuelt får i oppgave å nedsette en felles utredning med Jernbanedirektoratet, er ikke kjent. Det er heller ikke kjent hvor lang tid en slik utredning vil ta.

Mye lest: Ikke nok plass til godstog på skinner

Annonse
Annonse