JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Folk fleste støtter lønnsløft for lavtlønte

Årets lønnsoppgjør er for alvor i gang, og en undersøkelse viser at 85 prosent støtter økt lønn for lavtlønte.
Det er stor støtte til de lavtlønte på tvers av politiske skiller, inntektskategorier og landsdeler, viser undersøkelsen. (Illustrasjonsbilde).

Det er stor støtte til de lavtlønte på tvers av politiske skiller, inntektskategorier og landsdeler, viser undersøkelsen. (Illustrasjonsbilde).

Ole Palmstrøm

Undersøkelsen er gjort av Sentio på oppdrag fra Fagforbundet og viser at 65 prosent er «svært enig» i at «økte priser har gjort det særlig viktig med et godt lønnsoppgjør for lavlønnsyrker». 20 prosent er «litt enig», skriver Klassekampen.

Onsdag gikk startskuddet for forhandlinger i kommunal sektor, og Fagforbundets leder Mette Nord sa da at det ikke er lærere og sykepleiere som bør prioriteres i år.

Lønnsoppgjøret: Konflikten mellom høyt- og lavtlønte vokser

Hun pekte på at man må ha en helhetlig tilnærming og løfte lavtlønte i årets oppgjør.

Det er stor støtte til de lavtlønte på tvers av politiske skiller, inntektskategorier og landsdeler, viser undersøkelsen, som er utført blant tusen personer over 15 år. Støtten er sterkest blant venstreorienterte.

Annonse
Annonse