JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Selvmord i fengsel

Statsforvalteren åpner tilsyn etter selvmord i Bredtveit fengsel

Statsforvalteren i Oslo og Viken åpner tilsyn mot Oslo universitetssykehus etter å ha fått et varsel om selvmord i Bredtveit kvinnefengsel fra Helsetilsynet.
Selvmordet i Bredtveit fengsel har ført til akutte tiltak i Fengsels-Norge. Nå åpner Statsforvalteren tilsyn mot Oslo universitetssykehus etter et varsel fra Helsetilsynet.

Selvmordet i Bredtveit fengsel har ført til akutte tiltak i Fengsels-Norge. Nå åpner Statsforvalteren tilsyn mot Oslo universitetssykehus etter et varsel fra Helsetilsynet.

Eirik Dahl Viggen

anna.nesje@ntb.no

– Vi har gjennomgått opplysningene i varselet. På bakgrunn av disse har vi funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging med Oslo universitetssykehus HF (OUS), opplyser Statsforvalteren, ifølge VG.

Formålet med tilsynet er å bidra til å styrke sikkerheten og kvaliteten i tjenesten og befolkningens tillit til tjenestene, heter det hos Statsforvalteren.

– I denne saken har vi vurdert at dette best kan ivaretas ved at tjenesten behandler saken som ledd i sitt kvalitetsforbedringsarbeid. Vi har derfor bedt OUS om å gjennomgå og evaluere hendelsen. Vi har bedt om en tilbakemelding på hva gjennomgangen har vist, og hvilke eventuelle tiltak som er blitt iverksatt.

Frist for tilbakemelding er 15. mai.

Les mer: Fengselsbetjent etter selvmord på Bredtveit: – Dette er traumatisk

Får konsekvenser: Fengsels-Norge innfører akutte tiltak etter selvmord

Warning
Annonse
Annonse