JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

ISS-renholder ble truet med skriftlig advarsel av arbeidsgiver

ISS-renholder Elisabeth Iselvmo Stenberg ble truet med skriftlig advarsel av lokale ledere i ISS etter hennes medvirkning i en video frifagbevegelse.no laget om renholdernes arbeidsvilkår.
Fra venstre: Elisabeth Iselvmo Stenberg og Sara Olsen var fast ansatte renholdere ved Forsvarsbygg, men ble overført til ISS da tjenestene ble satt ut på anbud.

Fra venstre: Elisabeth Iselvmo Stenberg og Sara Olsen var fast ansatte renholdere ved Forsvarsbygg, men ble overført til ISS da tjenestene ble satt ut på anbud.

Ole Palmstrøm

may.berg@lomedia.no

Forsvarsrenholder Elisabeth Iselvmo Stenberg forteller at hun har fått negative reaksjoner fra ISS for deltakelse i en video som frifagbevegelse.no lagde i forbindelse med reportasjen.

Video: Elisabeth må vaske 36 leiligheter etter lunsj

– Jeg fikk høre at dette var et brudd på sikkerhetsbestemmelsene til ISS, og at det kunne gå ut over min sikkerhetsklarering som fortsatt er under behandling. Men ingen fra Forsvaret har sagt noe om at videoen bryter med Forsvarets sikkerhetsbestemmelser, sier Stenberg.

I ettertid har Stenberg blitt kontaktet av Forsvaret, som bekrefter at dette ikke bryter med bestemmelsene.

Ifølge Stenberg, var det også på tale å gi henne skriftlig advarsel for deltakelse i videoen.

– Men jeg har fortsatt ikke fått noen advarsel, sier Stenberg.

Først ble forsvarsrenholderne privatisert. Nå blir mange av dem sagt opp av ISS

Oppsagt fra 1. august

Et drøftingsmøte om ISS-renholdernes framtid i Forsvaret resulterte ikke i noen endring for hennes del.

Hun er oppsagt fra 1. august fra sin faste stilling, og er tilbudt midlertidig ansettelse etter det.

– Det betyr en høyst usikker framtid for min del hva angår jobb. Jeg er overhodet ikke sikker på at det vil bli noe jobbtilbud fra ISS, sier Stenberg.

Oppsigelsen av ISS-renholderne i Forsvaret er drøftet med arbeidsgiver. En av de oppsagte fikk utsatt oppsigelsen til etter mammapermen

ISS svarer

Frifagbevegelse.no har spurt ISS om det er aktuelt å gi Stenberg advarsel, og om ISS mener at hennes opptreden er i strid med sikkerhetsbestemmelsene.

– Vi opplever at det er feil å diskutere saker om våre medarbeider i mediene. Generelt er det Forsvarets Sikkerhetsadministrasjon, og ikke ISS, som er klarerende myndighet, sier HR-direktør i ISS Ronny Pettersen i en mail til frifagbevegelse.no.

Renholderne sloss for å beholde pensjonen etter at jobben ble privatisert, men tapte i retten
For renholder Inger Synnøve (59) står 1,3 mill. i pensjon på spill
05.01.2016: ISS skal vaske for Forsvaret
18.09.2015: Kun de over 60 får bli i Forsvarsbygg

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse