JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Kjersti Barsok er gjenvalgt som leder av NTL

NTL valgte sin nye ledelse onsdag.
GJENVALGT: NTLs landsmøte gjenvalgte onsdag sin leder Kjersti Barsok.

GJENVALGT: NTLs landsmøte gjenvalgte onsdag sin leder Kjersti Barsok.

Eirik Dahl Viggen

ntl-magasinet@lomedia.no

NTLs landsmøte gjenvalgte onsdag sin leder Kjersti Barsok. Det var ingen motkandidater, og hun ble valgt til sin andre periode ved akklamasjon.

Barsok er takknemlig for tilliten.

– Jeg takker så mye for fornyet tillit og gleder meg til å lede dette laget i åra framover, sier hun.

Klar for utfordringen

Hun er klar til å gyve løs på den lange rekken med oppgaver.

– Det er nok av utfordringer å ta tak i for å styrke medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår, sikre solidariske klimaløsninger og bygge vårt fellesskap enda sterkere for framtida. Nå ser jeg fram til at vi i fellesskap skal lande de viktige debattene vi står i på landsmøtet og møte resten av laget som skal velges på fredag, sier Barsok.

Hun ser muligheter for å oppnå ting i årene framover:

– Det er ekstra godt å vite at vi nå har et mye bedre politisk handlingsrom å ta med disse vedtakene ut i og det blir ingen hvileskjær: vi skal jobbe på for å få gjennomslag for forbundets politikk.

Dalen fortsetter som nestleder

Gjenvalgt ble også 1. nestleder Ellen Dalen, som rykker opp etter én periode som 2. nestleder. Få minutter etter valget var Dalen glad og takknemlig.

– Hvordan det føles? Jo, det føles godt å få fornyet tillit fra de fine folkene her på landsmøtet, som representerer våre medlemmer i alle deler av landet. Når jeg prater om dette, så blir jeg rørt, smiler Dalen.

Etter mer enn ti år som leder for NTLs lokallag ved Universitetet i Oslo, ble Dalen valgt inn i organisasjonens toppledelse i 2018, da hun ble 2. nestleder. Etter en periode i dette vervet føler hun seg godt skodd for mer ansvar.

– Jeg føler jo at jeg vet litt om hva jeg går til i det nye vervet, og jeg gleder meg til å stå på enda mer for våre folk og de viktige samfunnsoppgavene våre medlemmer ivaretar. Nå skal vi i den nye forbundsledelsen snart møtes og fordele oppgaver. Men det føles godt, og jeg er klar til innsats, smiler Dalen.

VALGT: Ellen Dalen er nå 1. nestleder i NTL, etter å ha vært 2. nestleder i én periode.

VALGT: Ellen Dalen er nå 1. nestleder i NTL, etter å ha vært 2. nestleder i én periode.

Eirik Dahl Viggen

Ny mann i ledelsen

2. nestleder ble Pål Kjærstad, som i dag er forbundssekretær i NTL.

56-åringen fra Gjerdrum blir eneste hanen i ledelsen, men det ser han fram til.

– Jeg er takknemlig og stolt over å få tilliten, sier han.

Kjærstad kommer fra arbeidsplassen IFE og har i mange år har vært tillitsvalgt i NTL Forskningsinstitutter.

– Det føles meningsfullt å være tillitsvalgt og jeg innrømmer at jeg lenge har hatt lyst til å sitte i NTLs ledelse. I dag er denne drømmen oppfylt, hvisker han umiddelbart etter valget er gjennomført.

Kjærstad gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer i organisasjonen som han kjenner godt.

– Det å få mulighet til å påvirke og gjøre en forskjell for alle våre medlemmene er topp, sier han.

– Hva skiller deg fra andre i ledelsen?

– En av mine styrker er at jeg kjenner hele sektoren vi jobber i og har både som tillitsvalgt lokalt og som forbundssekretær blitt godt kjent med mange områder. Dessuten så har jeg bred erfaring fra å forhandle på overenskomstavtalene. Den erfaringen er nok nyttig å ta med seg i nestledervervet, sier han.

Nå gleder han seg til å ta fatt på nye utfordringer.

– Jeg skal fortsette å jobbe for gode lønns- og arbeidsvilkår for alle våre medlemmer. Det blir nok hovedoppgaven min, sier han.

– Hva tenker du om at det er 75 prosent kvinner i ledelsen?

Kjærstad smiler bredt.

– Det vil gå veldig bra. Jeg kommer jo fra en familie der jeg også er i mindretall. Jeg har kone og to døtre så dette vil gå fint, sier han. 

NY I LEDELSEN: Pål Kjærstad blir NTLs 2. nestleder.

NY I LEDELSEN: Pål Kjærstad blir NTLs 2. nestleder.

Eirik Dahl Viggen

Ny hovedkasserer

Som hovedkasserer ble Elisabeth Steen valgt. Hun er ny i ledelsen, og kommer fra vervet som leder i NTL NAV.

– Det berømte spørsmålet: Hva føler du nå?

– Jeg er stolt og ydmyk over å få tillit fra Landsmøtet til å være en del av forbundsledelsen de neste fire årene.

– Hvordan tror du de neste fire årene blir?

– Det er selvfølgelig nye ting å sette seg inn i og nye folk å bli kjent med. Men vi har store oppgaver framfor oss. Vi skal bygge et enda større og sterkere NTL. Uavhengig av hva vi heter må vi jobbe målrettet med verving og organisasjonsbygging framover, og det er det aller viktigste for meg. Og så skal vi jobbe hver eneste dag for å få gjennomslag for medlemmenes interesser, sier hun.

– Hvordan blir det å fratre fra NTL NAV-ledelsen?

– Det blir vemodig. Jeg kommer til å savne de gode tillitsvalgt-kollegene mine NTL NAV, som jeg har vært med siden 2014.

Første dag av landsmøtet debatterte de et forslag om å kutte ut hovedkassererfunksjonen. Det fikk imidlertid ikke flertall.

– Det nye vervet ditt har vært diskutert under dette landsmøtet. Hva tenkte du rundt det at hovedkasserer-vervet kunne blitt kuttet ut?

– Det er opp til landsmøtet å avgjøre hvordan forbundsledelsen skal se ut og hvilke typer funksjoner som skal være der. Det er ikke noe personlig for min del. Jeg har ikke mistet nattesøvnen for det, for å si det sånn, ler hun.

NY HOVEDKASSERER: Elisabeth Steen er valgt til NTLs nye hovedkasserer.

NY HOVEDKASSERER: Elisabeth Steen er valgt til NTLs nye hovedkasserer.

Eirik Dahl Viggen

Mer fra landsmøtet: Heftig navnedebatt med ungdommene i førersetet

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse