JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aksjonærer i Norwegian sier ja til nye krisefullmakter for å redde selskapet

Et flertall av aksjonærene i Norwegian har stemt ja til å gi ledelsen i flyselskapet nye fullmakter for å forsøke å berge selskapet, melder DN og E24.
– Det viktigste for meg og styret er at Norwegian kommer gjennom den krisen covid-19 har skapt og den rekonstruksjonsprosessen som er begynt, sa styreleder Niels Smedegaard. (Illustrasjonsfoto)

– Det viktigste for meg og styret er at Norwegian kommer gjennom den krisen covid-19 har skapt og den rekonstruksjonsprosessen som er begynt, sa styreleder Niels Smedegaard. (Illustrasjonsfoto)

Sissel M. Rasmussen

På en ekstraordinær generalforsamling i Norwegian torsdag morgen ble aksjonærene bedt om å ta stilling til en rekke tiltak ledelsen og styret mener er nødvendige for å redde selskapet gjennom den dype krisen det står i.

En full refinansiering hvor blant annet konvertering av gjeld til egenkapital, spleis av aksjer og ny emisjon på nyåret for å hente inn frisk kapital er blant tiltakene aksjonærene har godkjent.

Klokka 11.21 var forslagene fra styret vedtatt, ifølge Dagens Næringsliv og E24, som fulgte avstemningen direkte, men alle spørsmål var fremdeles ikke helt ferdig behandlet.

Undersøkelse: Får stryk av folket: Bare én av ti er positive til Wizz Air

Solid flertall

De aller fleste av de totalt 15 forslagene fikk et solid flertall på rundt 80 prosent av aksjonærenes stemmer. Det eneste som fikk redusert oppslutning var spørsmålet om også løpende gjeld i selskapet skulle omdannes til aksjer, der så vidt 70 prosent av de stemmeberettigede ga sin tilslutning.

– Det viktigste for meg og styret er at Norwegian kommer gjennom den krisen covid-19 har skapt og den rekonstruksjonsprosessen som er begynt, sa styreleder Niels Smedegaard da han innledet møtet via telefon, skriver E24.

Bakgrunn: Norwegian får nei fra regjeringen om ekstra støtte: Utelukker ikke konkurs

Aksjen suspendert

Den ekstraordinære generalforsamlingen ble avholdt digitalt og handelen med aksjen var blitt suspendert ved Oslo Børs. I forkant av møtet var Norwegian det nest mest omsatte selskapet med en oppgang på over 10 prosent.

Fra fredag 18. desember vil derfor 100 aksjer i Norwegian blir slått sammen til én aksje. Videre vil selskapets registrerte egenkapital bli redusert og en rekke lån og leasingforpliktelser knyttet til finansiering av fly bli omgjort til egenkapital.

Kutt i luftfarten: Når SAS legger ned to baser, må Jo Bjørn og Urda flytte eller pendle 50 mil for å komme seg på jobb

Annonse
Annonse