JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dette er LOs folk i regjeringsapparatet – Samra måtte gå

De fleste i regjeringsapparatet med røtter i LO, har beholdt jobben etter omrokeringene.
Samra Akhtar (i midten) måtte forlate stillingen som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i samme øyeblikk som Tonje Brenna (t.v.) tok over som statsråd etter Marte Mjøs Persen.

Samra Akhtar (i midten) måtte forlate stillingen som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i samme øyeblikk som Tonje Brenna (t.v.) tok over som statsråd etter Marte Mjøs Persen.

Jonas Fagereng Jacobsen

helge@lomedia.no

Sju departement fikk mandag nye statsråder. Statssekretærene er i hovedsak de samme som før. Med ett unntak:

Samra Akhtar fikk ikke fortsette som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet og står nå uten jobb.

Hun var den eneste, foruten statsrådene, som måtte forlate regjeringsapparatet.

– Det er mange hensyn som må tas når en regjeringskabal skal legges, og denne gangen var det ikke plass til meg videre, sier Akhtar til FriFagbevegelse.

Det er vanlig at statsråder velger sine egne statssekretærer, påpeker Akhtar.

Hun ble utnevnt som statssekretær for bare sju måneder siden og måtte da si opp jobben sin i LO-forbundet Handel og Kontor.

Hva hun gjør videre vet hun foreløpig ikke.

– Akkurat nå vet jeg ikke helt, jeg må bruke noen dager på å tenke meg om. 

Støre-regjeringen: Brenna står fast på arbeidslinja – også som landets nye arbeidsminister

Ønsket av LO

Kanskje var det utnevnelsen av ny arbeids- og inkluderingsminister som var det aller viktigste for LO. Tonje Brenna var sterkt ønsket av LO i denne stillingen.

På pressekonferansen til Jonas Gahr Støre etter omrokeringen i regjeringen, sa han følgende om forholdet mellom LO og regjeringen han leder:

– LO og Arbeiderpartiet har mange felles syn på hvordan vi skal utvikle samfunn og arbeidsliv. Nå har vi gjort en del endringer i dag, slik at vi kan komme i gang med nye departementer. Veldig mange av de statssekretærene som jobbet for tidligere statsråder, fortsetter. Og så blir det muligheter til å vurdere justeringer og supplementer. Laget er oppe og går, og det er jeg glad for.

Støre-regjeringen: Karianne Tung (Ap) tar over ansvaret for 174.000 statsansatte

Dette er LOs folk i regjeringsapparatet etter omrokeringene:

• Olje- og energiminister – snart «bare» energiminister Terje Aasland – har bakgrunn fra LO i Grenland.

Han har sin bakgrunn som energimontør og distriktssekretær i LO i Telemark. Han ble valgt inn på Stortinget allerede i 2005, og står oppført i Wikipedia som fagforeningsperson og politiker.

Wegard Harsvik er statssekretær på Statsministerens kontor.

Han var tidligere leder for strategi og samfunnskontakt i LO før han ble hentet av Støre.

Gunn Karin Gjul er statssekretær i det nye digitaliserings- og forvaltningsdepartementet, hvor hun ble hentet fra stillingen som leder av samfunnspolitisk avdeling i Fagforbundet.

Kjetil Vevle er statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, med bakgrunn som informasjonsmedarbeider i Fagforbundet.

Ellen Bakken er ny statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Hun var spesialrådgiver i LO før hun ble sjeføkonom i Offshore Norge. Nå kommer hun fra stillingen som avdelingsdirektør i Olje- og energidepartementet.

Erlend Hanstveit er statssekretær i kultur- og likestillingsdepartementet.

Han kom dit fra vervet som forbundsleder i LO-forbundet NISO.

Warning
Annonse
Annonse