JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klare til å kalle inn Stortinget hvis ikke regjeringen og partene blir enige om korona-ordningene

Kommer ikke arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) partene i møte fredag ettermiddag, står de politiske partiene klare til å hasteinnkalle Stortinget.
Fredag må Torbjørn Røe Isaksen gi signaler som partene i arbeidslivet vil høre.

Fredag må Torbjørn Røe Isaksen gi signaler som partene i arbeidslivet vil høre.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

Fredag møter arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) partene i arbeidslivet om korona-ordningene. Det midlertidige dagpenge-regelverket skal etter regjeringens plan avsluttes fra 1. oktober, og for de som har vært lengst permittert går permitteringsperioden ut fra samme dato.

Tidligere i uka møttes presidentskapet i Stortinget for å ta stilling til et krav fra Rødt om å hasteinnkalle Stortinget – for å presse regjeringen til å utvide permitteringsordningen. Både Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Frp støtter dette kravet.

Bakgrunn: Disse korona-ordningene blir borte fra 1. oktober

Mandag sendte LO og Hovedorganisasjonen Virke et brev hvor de ba om et møte med arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen om samme sak. Isaksen kom partene i møte. Møtet finner altså sted i dag, fredag.

I sitt vedtak tirsdag viser «presidentskapet til at det er kjent at partene i arbeidslivet er innkalt til drøftelser om saken. Presidentskapet ser derfor ikke behov for å innkalle til stortingsmøte nå».

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier til FriFagbevegelse at det er store forventninger til at møte med statsråden skal finne løsninger på permitteringsordningen og koronatiltakene.

– Får vi ikke gjennomslag er nok et flertall i presidentskapet klare til å innkalle Stortinget, sier LO-lederen.

I presidentskapet sitter seks representanter – to fra Høyre og to fra Arbeiderpartiet, en fra Senterpartiet og en fra Fremskrittspartiet.

Rigmor Aasrud, arbeidspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, har klare forventninger til dagens møte.

– Vi kan ikke akseptere at regjeringen glipper på oppløpssiden, og at vi risikerer et stort antall unødige oppsigelser nå. Jeg forventer at man i forbindelse med møtet kommer fram til løsninger som både hjelper de permitterte, som står i fare for å bli unødig oppsagt fra 1. oktober, og de langtidsledige. Mange av dem vil falle ut av dagpengeordningen fra samme dato. Det er naturlig å forlenge kriseordningene for arbeidstakerne en kortere periode, og finne egne løsninger for de hardest rammede bransjene, sier Rigmor Aasrud til FriFagbevegelse.

Mye lest: Koronapermitterte frykter for varig ledighet. Nicholas (28) er en av dem

– Et flertall i Stortinget ønsker handling. Om regjeringen ikke gjør jobben, må Stortinget gjøre det. Da vil vi ta initiativ til å kalle inn Stortinget, og vi forventer at et flertall vil være med på det, avslutter hun.

Annonse

Flere saker

Annonse