JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kompetanse Norge foreslår blå resept for folk uten jobb

De med lavest utdanning har også oftere helseproblemer og faller ut av jobb. Denne gruppa er blant dem som nå er hardest rammet av koronakrisen.
Personer med svak tilknytning til arbeidslivet er særlig sårbare for endringer i økonomien. (Illustrasjonsfoto)

Personer med svak tilknytning til arbeidslivet er særlig sårbare for endringer i økonomien. (Illustrasjonsfoto)

NTB

Kanskje bør noen i fremtiden få kompetanse på blå resept?, spør direktør Sveinung Skule i direktoratet Kompetanse Norge

I en ny rapport har direktoratet sett på sammenhengen mellom de som blir syke og mottar stønader og som mangler den kunnskapen de trenger for å få jobb.

– Mange med lav kompetanse er også i jobber som kan slite på helsa. Motsatt kan både psykiske helseutfordringer og fysiske plager være et hinder for mange i å delta i utdanning og kompetanseutvikling, sier han.

Reportasje: Alenepappa Rune har kjempa i ti år for å bli trodd. Nå beklager Nav

Rapporten «Kompass 2020, Helse i et kompetansepolitisk perspektiv» viser at mange biter spiller inn i hvordan helse og kompetanse påvirker hverandre. I Norge har utdanningsnivået en sammenheng med sannsynligheten for å være uføretrygdet. 22 prosent av befolkningen med kun grunnskoleutdanning er uføre, mens dette gjelder for bare 4 prosent av befolkningen med høyere utdanning.

Det å ha oppmerksomhet på hvilken type ansatte som bedriftene trenger, er blant annet viktig for å få folk tilbake i jobb. Rapporten ser på hvilke effekter de forskjellige tiltakene har ha hatt for å få tilbake i arbeid.

Overlege i smertemedisin: – På sitt verste gjør Nav folk sykere

Warning
Annonse
Annonse