JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lederlønninger

Mette Nord reagerer på lønnshopp: – En uklok håndtering av styreleder

LO Kommune forventer at også arbeidsgiverne begrenser seg.
– Liv og lære må henge sammen, sier Mette Nord.

– Liv og lære må henge sammen, sier Mette Nord.

Jan-Erik Østlie

herman@lomedia.no

KS-direktør Lasse Hansen får økt lønna med mye mer enn de kommunalt ansatte i 2023.

Han fikk et lønnshopp på hele 6,25 prosent, eller 120.000 kroner.

Det er godt over ramma i kommuneoppgjøret, hvor KS er motparten til fagbevegelsen i de årlige lønnsoppgjørene, som gjelder 450.000 ansatte.

Leder av Fagforbundet og LO Kommune, Mette Nord, reagerer på lønnsveksten til KS-direktøren.

– Vi forventer at man holder seg til ramma, spesielt når man er en part i lønnsoppgjøret, sier Nord til FriFagbevegelse.

– Liv og lære må henge sammen

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, har forklart at Hansen har fått økt lønna såpass mye for å hente inn etterslep fra tidligere år og for å gi en konkurransedyktig direktørlønn.

KS er interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen for Norges kommuner.

– Vi har stort sett fulgt frontfagsramma, men vi må være konkurransedyktige. Våre medarbeidere er ettertrakta i Kommune-Norge, sa Helgesen forrige uke.

Mette Nord mener svaret til Helgesen ikke holder vann.

– Liv og lære må henge sammen, understreker forbundslederen.

Bakgrunn: Han er en av de som avgjør lønna til kommuneansatte. Fikk selv lønnshopp på 120.000 kroner

– En uklok håndtering

Mette Nord syns det er dårlig av KS å ta utgangspunkt i prisveksten på et annet tidspunkt enn alle andre i Kommune-Norge.

– Det er frontfaget som gjelder. Det er umusikalsk at KS velger å prisjustere på et seinere tidspunkt for enkelte, når resten av Kommune-Norge forholder seg til rammene, sier Nord.

Hun understreker at dette også er mandatet KS' forhandlere får av styret – å holde seg til ramma avtalt i lønnsoppgjøret i det private næringslivet. I år blei ramma 5,2 prosent, mens kommuneoppgjøret havna på 5,4 prosent.

– Oppslutninga om frontfaget og forhandlingsmodellen krever lojalitet fra alle, understreker Nord.

Hun mener heller ikke at etterspørsel etter KS-direktøren i jobbmarkedet er et godt nok argument. Heller ikke å hente inn etterslep, når direktøren allerede hadde en lønn på nesten to millioner kroner.

– Jeg syns dette var en uklok håndtering av styreleder. Prisveksten merkes mye mer for de lavtlønte, enn for det man kan kalle «det andre sjiktet» – der KS-direktøren er.

Mye lest: Ansatte mener sjefen skylder dem 800.000 i lønn

Fjorårets lønnsvekst

Til sammenligning har LO-ledelsens lønn økt med 42.928 kroner i 2023.

Her kan du se hva LO-ledelsen tjener

For LO-leder Peggy Hessen Følsvik betydde det 2,91 prosent lønnsvekst. For LO-sektretærene en vekst på 3,83 prosent.

Men LO regulerer lønna for ledelsen etter resultatet fra lønnsoppgjøret året før, i stedet for etter prisveksten inneværende år.

– Vi har lagt samme lønnsregulering til grunn for LOs valgte ledelse som resultatet av lønnsoppgjøret for industrien i 2022. Det utgjør et tillegg med ramme på 3,5 prosent, sa Fellesforbundet-leder Jørn Eggum til FriFagbevegelse i juni.

Det betyr også at vi kan anslå en lønnsvekst på rundt 5,2 prosent for LO-ledelsen neste år.

Innsikt: Hva er en vanlig lønn i Norge?

Warning
Annonse
Annonse