JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hans-Christian Gabrielsen (1967-2021)

NHO-sjef Ole Erik Almlid: – Jeg snakket mer med Hans-Christian enn med kona mi en periode

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, mottok budskapet om dødsfallet til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen med sjokk og dyp sorg.
– Jeg opplevde vår relasjon som veldig spesiell. Det har vært en forferdelig trist dag, sier Ole Erik Almlid.

– Jeg opplevde vår relasjon som veldig spesiell. Det har vært en forferdelig trist dag, sier Ole Erik Almlid.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

Først og fremst ønsker han å sende sine tanker og uttrykke sin dype medfølelse til hans nærmeste familie og venner som har mistet en ektefelle, en far og nær venn.

Hans-Christian Gabrielsen (1967-2021): Papirarbeideren som ble LO-leder

Selv anså Ole Erik Almlid seg som en nær og god venn til LO-lederen.

NHO-sjefen forteller at han og LO-lederen kom spesielt tett inn på hverandre under koronapandemien, men at de har kjent hverandre lenge.

De kom begge inn i systemet, på hver sin kant og omtrent på samme nivå, rundt 2013. De har også hatt jevnbyrdige veier til topps i hver sin hovedorganisasjon. Almlid hos arbeidsgiverne, Gabrielsen hos arbeidstakerne.

Forbundsledere i LO: Slik husker vi Hans-Christian Gabrielsen

Covid-19 fikk dem altså til å bli enda nærere venner – så nære at de snakket med hverandre titt og ofte og hadde en tone som både var alvorlig og med smittende humor, forteller Almlid.

Fra 12. mars for ett år siden satt de timevis i møter sammen - enten fysisk, eller på Teams.

– Vi har hatt en veldig god relasjon over lang tid. Men da koronapandemien traff, ble det helt spesielt, sier Ole Erik Almlid til FriFagbevegelse.

Etter et felles møte med arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) havnet begge i karantene.

Kommentar: «Et stort tap for arbeiderbevegelsen og fellesskapet»

– Jeg husker fra den tiden at jeg og kona satt i hver vår etasje på hjemmekontor. Da jeg kom ned til henne for å hente et glass melk, spurte hun hvor mye jeg hadde snakket med Hans-Christian på telefonen den dagen. Da sjekket jeg: Det var ufattelig mange ganger. Jeg hadde snakket lite med henne, for å si det sånn, husker Ole Erik Almlid.

– Jeg opplevde vår relasjon som veldig spesiell. Det har vært en forferdelig trist dag, sier Ole Erik Almlid.

Arbeidslivs-toppene sender sine hilsener: – Gabrielsen var en god og nær venn, sier NHO-sjefen

(Saken fortsetter under bildet)

Hans-Christian Gabrielsen og Ole Erik Almlid har tilbrakt ekstremt mye tid sammen det siste året.

Hans-Christian Gabrielsen og Ole Erik Almlid har tilbrakt ekstremt mye tid sammen det siste året.

Leif Martin Kirknes

Samtidig sier han at han er glad for at han har jobbet så mye sammen med LO-lederen. Han betegner Hans-Christian som en samfunnsbygger, som likte å trekke de lange linjene og se langt.

– Han hadde store visjoner for hva han ville utrette. Også hadde vi begge et stort engasjement for industrien. Og veldig stor respekt for hverandre og våre ståsteder, sier han.

Spesielt i lønnsoppgjøret hadde de to forskjellige interesser. Men Almlid mener det er slik det skal være.

– Du har forskjellige interesser, men et godt samarbeid. Da respekterer man også at det går en kule varmt. Den gode relasjonen mellom oss måtte ikke gå på bekostning av hvem vi representerte, sier Ole Erik Almlid.

Dyp sorg: – Hans-Christian var en bauta, sier Jonas Gahr Støre

NHO-lederen forteller at Hans-Christian aldri ga seg.

– Det har mange fått erfare. På sikt kommer Hans-Christian virkelig til å bli husket for å ha sikret jobber og inntektssikring for hundretusener under pandemien.

– Norge har mistet en samfunnsbygger, LO har mistet sin sjef. Og en familie har mistet en kjær ektefelle og far. Dette vil prege oss alle i lang, lang tid. Dette er så trist, sier Ole Erik Almlid.

Annonse

Flere saker

Annonse