JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjon

Offisersfagforeninger saksøker staten for pensjonsvilkår

To fagforbund som representerer Forsvarets offiserer, vil saksøke staten for å sørge for at offiserenes mange tilleggsutbetalinger også skal gi pensjon.
Det må tenkes nytt rundt lønn og insentiver i Forsvaret, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Det må tenkes nytt rundt lønn og insentiver i Forsvaret, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Leif Martin Kirknes

Norges offisers- og spesialistforbund (NOF) og Befalets Fellesorganisasjon (BFO) er misfornøyde med at en rekke tillegg ikke gir noe til pensjonen deres, skriver NRK.

Aktuelt: Forsvarsansatte krever pensjon av hele lønna, men rødgrønne politikere lover ingenting

Uenigheten dreier seg om at hovedtariffavtalen sier at faste avtalte tillegg skal være pensjonsgivende. Forsvarsdepartementet mener tillegg for øving, fartøy og vakt ikke er faste avtalte tillegg, men variable tillegg. Disse tilleggene utgjør en stor del av lønna til mange forsvarsansatte, ofte over en tredel.

– Vi mener at FD tolker reglene feil. Dette er planlagt aktivitet. Det står på årsplanen hvor mange døgn på vakt, antall seilingsdøgn og øvingsdøgn vi skal ha i de forskjellige avdelingene, sier hovedtillitsvalgt for Hæren, Pål Nygaard.

Jan Inge tjenestegjorde i Afghanistan: – Jeg håper NATO og det norske Forsvaret løfter blikket

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) skriver i en e-post til NRK at FD og Forsvaret er helt samstemt i at tilleggene allerede kompenserer for merarbeid og overtid, men han åpner for å tenke nytt.

– Pensjonsreformen aktualiserer behovet for å se nærmere på forholdet mellom inntekt og pensjon. Da er det nødvendig å tenke nytt rundt lønn og insentiver i sin helhet i Forsvaret, sier Bakke-Jensen.

Annonse
Annonse