JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2021:

Rødt-lederen: Mens ledigheten er skyhøy, bryr regjeringen seg mest om champagne og fest for de rike

– Budsjettet forsterker Forskjells-Norge med skattegaver til aksjeeierne og kutt for arbeidsledige, sier Bjørnar Moxnes.
I stedet for at korona-regningen fordeles rettferdig, får aksjeeierne skattekutt i julegave, mens arbeidsledige får kutt i dagpengene fra nyttår og fortsatt ingen feriepenger neste sommer, poengterer Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

I stedet for at korona-regningen fordeles rettferdig, får aksjeeierne skattekutt i julegave, mens arbeidsledige får kutt i dagpengene fra nyttår og fortsatt ingen feriepenger neste sommer, poengterer Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener regjeringen og finansminister Jan Tore Sanner (H) er inspirert av Herman Flesvigs suksess-serie på NRK «Førstegangstjenesten».

– Dette minner meg om Preben Lohrengren. Mens alarmen uler for fullt, ledigheten er skyhøy, så bryr regjeringen seg mest om champagne og fest for de rike. De kutter i formuesskatten på den ene siden, samtidig som de kutter dagpengene for de ledige fra nyttår. Det er en helt vanvittig prioritering. Vi trenger i stedet en videreføring av økningen i dagpengene, og ikke minst å sikre at ikke den store smellen for mange kommer i juli uten feriepenger, sier Bjørnar Moxnes til FriFagbevegelse.

Kommentar: Finansministeren prater som en sosialdemokrat, men fører borgerlig politikk, skriver Svein-Yngve Madssen

Sparer milliarder på kutt i dagpengene

Samtidig som formuesskatten kuttes, sparer regjeringen milliarder på å kutte i dagpengene fra nyttår og på å redusere maksimal permitteringsperiode fra 52 til 26 uker fra 1. juli neste år.

– Dette er forskjellspolitikk til å bli kvalm av. Regjeringen bryr seg null og niks om hvordan krisa slår ut for arbeidsfolk, sier Moxnes.

Hva er statsbudsjettet?

Vil ha kriseprogram som tar Norge ut av krisa

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen, den såkalte ABE-reformen, gir høvelkutt på 1,8 milliarder.

– De som har tatt de tyngste løftene i velferden, møtes med stadig nye høvelkutt og effektiviseringskrav, sier Moxnes.

Rødt-lederen kaller regjeringens forslag til statsbudsjett «et valgkampbudsjett for Høyres rike sponsorer».

– Det Norge derimot trenger er et kriseprogram som sikrer inntekt, jobb og velferd til alle, og som tar oss ut av koronakrisa på en rettferdig og kortreist måte. Rødt vil bruke en kraftfull motkonjunkturpolitikk til å oppgradere og bygge ut infrastruktur, kutte utslipp og skape jobber til folk, sier Bjørnar Moxnes.

Ostehøvelkuttene: – Veldig lite klokt

Warning
Annonse
Annonse