JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsledighetsforsikring

Slutt på forsikring mot arbeidsledighet

Sparebank 1 Forsikring har gitt kundene beskjed om at forsikringen de tilbød mot arbeidsledighet blir avviklet. 

Bjørn A. Grimstad

Oljenedturen med prisfall og nedbemanninger har ført til store utbetalinger og dårlig butikk for tilbyderne i Sparebank 1 og partner BNP Paribas Cardif, skriver Stavanger Aftenblad.

– Siden lanseringen i november 2011 har arbeidsmarkedet og risikobildet endrer seg dramatisk, sier Kristin Vetleseter i Sparebank 1 Gruppen.

• Følg oss på Facebook

Få nyhetsbrevet vårt

Nå har de drøyt 15.000 kundene fått beskjed om at forsikringen avvikles ved neste hovedforfall og ikke vil bli fornyet. Vetleseter sier de har ønsket å fortsette med forsikringen, men ikke har klart å finne noen løsning, og at de derfor bruker retten forsikringsavtaleloven gir til å avvikle produkter når det er særlig grunn for det. Hun ønsker ikke å si hvor mye penger som er betalt ut til kunder som har mistet jobben.

Det er få selskaper som tilbyr arbeidsledighetsforsikring, men Nordea, i samarbeid med Tryg Forsikring, har den fortsatt i sin portefølje.

En av ti har fått bruk for forsikring mot arbeidsledighet

Jon forsikrer seg mot arbeidsløshet

• Dette får du av LO hvis du blir arbeidsledig

Annonse
Annonse