JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En av ti har fått bruk for forsikring mot arbeidsledighet

9.500 LO-medlemmer har nå forsikret seg mot arbeidsledighet.
KJØPER SEG TRYGGET: Flesteparten av LOs medlemmer som har forsikret seg mot ledighet, er fra Vestlandet og jobber i oljebransjen.

KJØPER SEG TRYGGET: Flesteparten av LOs medlemmer som har forsikret seg mot ledighet, er fra Vestlandet og jobber i oljebransjen.

Håvard Sæbø

has@lomedia.no

Det er en enorm økning fra samme tid i fjor, hvor bare 2.670 LO-medlemmer hadde «Betalingsforsikring boliglån», som LOfavør markedsfører forsikringen som. Av de 9.500 forsikringskundene, har hele 824 mottatt utbetalinger fra selskapet det siste året.

De fleste kundene kommer fra de utsatte «oljeforbundene», Fellesforbundet og Industri Energi.

Heidi Myhr i LOfavør sier at interessen tok helt av i fjor høst, men at interessen for forsikringen de siste månedene har dabbet litt av. Kjøperne er fra hele landet, med et klart tyngdepunkt i Hordaland, Møre og Romsdal og Rogaland.

Jon forsikrer seg mot arbeidsløshet

Må være tidlig ute

Hovedvilkåret for å få utbetaling, er at man ikke må ha fått varsel om arbeidsledighet eller permittering før kjøp. Varsel i løpet av de 90 første dagene etter kjøp, gir heller ikke utbetaling. Det har vært noen avslag med bakgrunn i dette vilkåret. For å tydeliggjøre dette, vil LOfavørs samarbeidspartner, Sparebank1, snart foreta en språklig oppussing på vilkårene. De knytter da teksten direkte opp mot ordlyden i arbeidsmiljøloven og hovedavtalen, noe de mener vil gjøre det enklere både for kundene og selskapet.

Dette får du av LO hvis du blir arbeidsledig

Kjøper seg trygghet

For en person med inntekt på en halv million kroner, eller 41.600 kroner per måned, vil Nav bare dekke 26.000 i arbeidsledighetstrygd. Ved å tegne en forsikring til 300 kroner i måneden, vil man ved arbeidsledighet få 10.000 kroner ekstra i måneden - altså er inntektstapet redusert med bare 5.600 kr. Utbetalingsperioden er begrenset til 12 måneder, og kunden forplikter seg til å være aktiv jobbsøker.

Vestlandet rammes av arbeidsløshet

Snitt rundt 40 år

Forsikringen kan bare kjøpes av medlemmer med boliglån, og det er de unge som er mest bekymret for økonomien og jobben. De fleste som kjøper forsikring er rundt 40 år. Utbetaling fra forsikringsselskapet må beskattes på samme måte som vanlig lønn.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse