JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykepleier ber om erstatning etter å ha blitt langtidssyk av vaksine

En intensivsykepleier som er blitt langtidssyk med vedvarende hodepine etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen, ber om erstatning.
En intensivsykepleier som er blitt langtidssyk med vedvarende hodepine etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen. Nå ber hun om erstatning.

En intensivsykepleier som er blitt langtidssyk med vedvarende hodepine etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen. Nå ber hun om erstatning.

Colourbox.com

162 personer har meldt om vedvarende hodepine etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen, som er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet, skriver Aftenposten.

En av dem er intensivsykepleier Marit Erika Tøien, som ber om erstatning for bivirkningene hun har fått. 54-åringen har hatt vedvarende hodepine siden 24. februar, da hun ble vaksinert.

Mye lest: Frank Roald banka kommunen i retten: – Mange folk har takka meg

Tøien har også søkt om pasientskadeerstatning og yrkesskadeerstatning, men frykter å få avslag.

– Det forventes at helsepersonell vaksinerer seg for å beskytte pasientene. Det oppleves som en form for «frivillig tvang». Da må vi også få erstatning når det går galt, sier hun til Aftenposten.

I likhet med mange i helsevesenet fikk hun AstraZeneca-vaksinen før Norge stanset bruken av den på grunn av sjeldne og i noen tilfeller dødelige blodpropper.

Mye delt: Disse korona-ordningene blir borte fra 1. oktober

Norsk Sykepleierforbund sier at de følger opp åtte skadesaker etter bruk av vaksinen.

Vaksinen blir fortsatt brukt i store deler av verden, og er en viktig del av vaksinasjonsprogrammet for fattige land.

Warning
Annonse
Annonse