JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronatiltak:

Sylvi Listhaug ville hasteinnkalle næringsministeren – fikk nei

Frp-leder Sylvi Listhaug ville hasteinnkalle næringsminister Jan Christian Vestre til Stortinget for å berolige folk som er engstelige for å bli permittert eller oppsagt fra jobben. Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) sa nei.
FIKK NEI: Frp-leder Sylvi Listhaug ville hasteinnkalle næringsminister Jan Christian Vestre til Stortinget.

FIKK NEI: Frp-leder Sylvi Listhaug ville hasteinnkalle næringsminister Jan Christian Vestre til Stortinget.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) vil ikke innkalle næringsminister Jan Christian Vestre til Stortinget for å berolige folk som er engstelige for å bli permittert eller oppsagt fra jobben.

Det var Fremskrittspartiet som ba om at statsråden ble innkalt til Stortinget ved møtets slutt torsdag, etter at både LO, NHO og Virke har uttalt stor skuffelse og frustrasjon over signaler de fikk på et møte med næringsministeren i går.

I et brev til Stortingets president skriver parlamentarisk leder i Frp, Sylvi Listhaug, at «en slik avklaring før helgen er av stor betydning fordi som LO-lederen sier i Aftenposten i dag: Vi erfarer at det nå er permitteringsvarsler som ligger klar til å bli sendt ut, og vårt mål er å få på plass ordninger som gjør at dette ikke blir iverksatt».

Ingen lønnsstøtte: Her forklarer Støre hvorfor

Gharahkhani mener det ikke er spesielle grunner til å ta opp saken straks. I et brev til Listhaug skriver han at: «Spørsmålet som er varslet kan tas opp ved behandlingen av statsbudsjettet for 2022. Jeg vil derfor ikke samtykke til anmodningen om å få stille dette spørsmålet ved møtets slutt i dag».

Slik utdyper han det overfor FriFagbevegelse:

– Næringskomiteen har ikke avgitt statsbudsjettet ennå. Der og i salen har alle partier rikelig anledning til å ta opp de forslag de ønsker. Neste uke kommer også næringsministeren i Stortinget, skriver han i en sms til FriFagbevegelse.

Han mener det holder at Stortinget behandler spørsmålet først fredag om en uke når næringsbudsjettet skal behandles.

Hotellansatte frykter å bli ledige rett før jul: Krever lønnsstøtte for å beholde jobben

Nå møtes Stortinget igjen først på mandag.

– Hvis ikke det kommer en snarlig løsning kan hardt prøvede ansatte i hotell- og restaurantbransjen igjen oppleve at de blir permittert, frykter Listhaug.

Stortingspresidenten mener på sin side det holder at Stortinget behandler spørsmålet først fredag om en uke når næringsbudsjettet skal behandles.

Frp-leder Sylvi Listhaug ba også om ordet til forretningsorden under møtets slutt for å påpeke en saksbehandlingsfeil, men fikk ikke anledning til det. Det reagerte hun kraftig på.

Warning
Annonse
Annonse