JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uber-sjåfør dømt i lagmannsretten

Borgarting lagmannsrett mener Uber-sjåfør kjørte pirattaxi.
Uber-sjåfør ble dømt i lagmannsretten

Uber-sjåfør ble dømt i lagmannsretten

Ole Palmstrøm

Mannen i 30-årene ble stoppet av politiet i oktober og fikk en bot på 9.600 kroner, som han nektet å vedta. Dermed ble det rettssak. I desember ble han frikjent i tingretten.

Les også: – For mange drosjeløyver er et større problem enn Uber

Sjåføren innrømmet betaling

Det omstridte punktet i saken var yrkestransportlovens paragraf 4:

«Den som mot vederlag vil drive nasjonal eller internasjonal persontransport med motorvogn, må ha løyve. Det same gjeld den som utfører persontransport mot vederlag på liknande måte som drosje når tilbud om transport vert retta til ålmenta på offentlig plass.»

Sjåføren innrømmet at han kjørte passasjerer i sin privatbil mot betaling uten tillatelse, men mente at han som Uber-sjåfør ikke brøt loven.

Les også: Drosjeselskap tar opp app-kampen med Uber

Frikjent i tingretten

Oslo tingrett konkluderte med at det å ta kjøreoppdrag via Uber-appen ikke er det samme som å tilby «transport til allmennheten på offentlig sted», og mannen ble frikjent.

Les også: Glad for avskilting av Uber-bil

Ikke engangstilfelle

Oslo statsadvokatembeter anket til lagmannsretten, som nå har opphevet frikjennelsen. Lagmannsretten mener handlingen rammes av den generelle bestemmelsen i yrkestransportloven, paragraf 4. Lagmannsretten påpeker at tiltalte har registrert seg, inngått avtale og opprettet enkeltmannsforetak for å drive persontrafikk med betaling gjennom Uber. Retten tror derfor ikke at dette var et engangstilfelle.

Les også: Delingsøkonomien vil skape flere løsarbeidere

Få nyhetsbrevet vårt

Annonse
Annonse