JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosial dumping i norsk luftrom:

Wizz Air saksøker Agder fylkeskommune for ulovlig boikott

Wizz Air har stevnet Agder fylkeskommune for ulovlig boikott av flyselskapet. Får selskapet medhold, kan søksmål mot andre fylkeskommuner komme.
Wizz Air startet innenriksflygninger i Norge i oktober.

Wizz Air startet innenriksflygninger i Norge i oktober.

Wizz Air

Wizz Air mener at fylkeskommunens vedtak om å oppfordre ansatte og politikere til å ikke bruke flyselskapet under tjenestereiser strider mot norsk boikottlovgivning.

Det ungarske selskapet har tidligere sendt søksmålsvarsel også til Møre og Romsdal fylkeskommune, Bergen kommune, Viken fylkeskommune, Stord kommune, Oslo kommune og Statnett.

– At Wizz Air i denne omgang har valgt å stevne bare ett av de folkevalgte forvaltningsorganene som vedtok boikott, betyr ikke at selskapet frafaller muligheten for å stevne også de andre. Men Wizz Air vil avvente den rettslige behandlingen i Aust-Agder tingrett før man eventuelt tar nye rettslige skritt, skriver selskapet i en pressemelding.

Wizz Air til Norge: Frankrike har allerede gjort det. Nå mener Flygerforbundet at Norge også må stille krav til utenlandske flyselskap

Uenig i boikott

Fylkesordfører Arne Thommassen (H) i Agder fylkeskommune bekrefter overfor E24 at de har mottatt stevningen.

Thomassen påpeker imidlertid at fylkeskommunen selv ikke anser sitt vedtak som en boikotthandling.

– Siden saken nå er brakt inn for domstolen, ønsker vi ikke å gi nærmere kommentarer til sakens innhold i forkant av rettsbehandlingen, sier fylkesordføreren.

Møter motstand: Wizz Air legger ned på Værnes – flytter til Oslo

Ikke varslet på forhånd

Flyselskapet har blitt kritisert blant annet for å motsette seg fagforeninger, noe som har gjort at flere statsorganer og selskaper ikke ønsker at ansatte skal bruke selskapet til tjenestereiser.

Kurt Weltzien, som har skrevet doktoravhandling om boikottloven, har tidligere sagt til E24 at det foreligger en boikott som er ulovlig, siden flyselskapet ikke har blitt varslet på forhånd.

Selskapet startet innenriksflygninger i Norge i oktober.

Bakgrunn: Wizz Air mener boikott av flyselskapet er i strid med internasjonal rett

Annonse
Annonse