JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Wizz Air står fast ved boikott-søksmål

Det ungarske flyselskapet vil gå videre med søksmål om ulovlig boikott, til tross for at selskapet dropper satsingen på norske innenriksruter.
Det ungarske flyselskapet Wizz Air avvikler alle innenlands flytrafikk i Norge fra 14. juni

Det ungarske flyselskapet Wizz Air avvikler alle innenlands flytrafikk i Norge fra 14. juni

Leif Martin Kirknes

Wizz Air meldte i februar at det stevner Agder fylkeskommune for ulovlig boikott-vedtak etter at flyselskapet tidligere varslet søksmål mot flere norske kommuner og fylker.

Wizz Airs skepsis til fagforeninger var med på å gjøre at flere sa at de ikke ville fly med selskapet, men flyselskapet mener det er utsatt for en ulovlig boikott. Nå opplyser selskapet at det går videre med søksmålet.

– At Wizz Air forlater det norske innenriksmarkedet vil ikke påvirke saken, som forblir relevant gitt at flyselskapet fortsetter å operere betydelig kapasitet til og fra Norge, skriver kommunikasjonsdirektør Andras Rado i en epost til E24.

Mye lest: – Vi er glade for at et fagforeningsfiendtlig flyselskap som Wizz Air trekker seg ut av Norge

Saken mot Agder fylkeskommune skal behandles i august.

Det ungarske flyselskapet avvikler innenlandstrafikken i Norge fra 14. juni, men opprettholder tilbudet med flyreiser utenlands.

Advokat Nils Kristian Lie, som representerer Agder fylkeskommune, reagerer på at Wizz Air går videre med søksmålet.

– Jeg finner det overraskende, men kan ikke annet enn å ta det til etterretning, sier Lie.

Warning
Annonse
Annonse