JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny episode av Rørsla:

Hvorfor rammes de med lavest lønn hardest av koronakrisa?

Den siste uken har det kommet store økonomiske krisepakker fra Stortinget, med en rekke tiltak som skal sikre nordmenns økonomi. Men de treffer ulikt.
RAMMER ULIKT: Koronakrisen rammer den norske arbeidsstyrken på ulikt vis. Særlig lavtlønte yrkesgrupper merker effektene av krisen vi nå er inne i. Hør mer i denne ukas episode av Rørsla.

RAMMER ULIKT: Koronakrisen rammer den norske arbeidsstyrken på ulikt vis. Særlig lavtlønte yrkesgrupper merker effektene av krisen vi nå er inne i. Hør mer i denne ukas episode av Rørsla.

Martin Guttormsen Slørdal

ida.bing@lomedia.no

Den siste uken har nyhetsbildet vært preget av norske myndigheters krisevedtak for å redde både økonomien og fremtiden til norske arbeidstakere.

p

Norske arbeidsplasser rammes hardt av koronautbruddet. Samtidig har dagene med koronaviruset i Norge vist at de som tjener minst rammes hardest. Hvorfor er det slik? Hvem er det som står igjen som økonomiske tapere i koronakrisa?

Denne ukens podkast-episode fra Rørsla forsøker å gi svar på nettopp det. Vi spør også om vi kommer til å sette mer pris på rengjørerne, sykepleierne og søppelkjørerne når krisa er over.

korona

Vi har oppsummert den siste ukens hendelser og hvordan de rammer folk flest.
Hør hele episoden her.

Utenlandske arbeidere utsatt

Forbundsleder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet er med oss i denne episoden.

Andersen forteller om at mange arbeidere i bygg- og anleggsbransjen nå frykter for fremtiden. Utenlandske ansatte, som utgjør en stor del av arbeidskraften på norske byggeplasser, rammes spesielt hardt.

Nå tømmes byggeplassene. Utenlandske arbeidere rømmer landet

De har ikke tilgang på de samme krisepakkene, som for eksempel dagpenger og sosialhjelp, som norske arbeidstakere har, forteller Andersen. Derfor er det mange av dem som nå enten har reist hjem, eller som forblir i Norge uten sikker inntekt.

Ulikhetskrise

Svein-Yngve Madsen, redaktør i LO-aktuelt, gjester også ukens episode av Rørsla.

Han har fulgt arbeidslivsfeiltet i mange år, og skrev nylig i en kommentar her på FriFagbevegelse at:

– Effektene av koronaviruset utover selve sykdommen, vil få stor sosiale konsekvenser. Men det vil også vise oss hvilke yrkesgrupper som virkelig er viktige i en krisesituasjon for landet.

Hør hva Svein-Yngve forteller om koronakrisa som «ulikhetskrisa» i ukas episode.

«Korona-krisen rammer sosialt skjevt. Det vil både arbeidsfolk og skoleelever merke», skriver Svein-Yngve Madssen

Annonse

Flere saker

Annonse