JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
GOD TRENING: – Hestesport er fantastisk god trim, for kjernemusklaturen og alt av sanser. Samtidig slapper jeg av på hesteryggen, så jeg føler meg veldig heldig som kan drive med hest, smilre Gry Jansen. Hesteinteressen har fulgt henne siden barndommen.

GOD TRENING: – Hestesport er fantastisk god trim, for kjernemusklaturen og alt av sanser. Samtidig slapper jeg av på hesteryggen, så jeg føler meg veldig heldig som kan drive med hest, smilre Gry Jansen. Hesteinteressen har fulgt henne siden barndommen.

Alf Ragnar Olsen

Jobb og trening:

Bring-ansatte Gry henter overskudd for travle jobbdager fra hesteryggen

En kort kjøretur fra Bring-terminalen på Skedsmokorset åpner landskapet seg. Her ligger Asak Hestesenter, hvor fagforeningsjenta Gry Jansen tilbringer mye av fritida.

alf@lomedia.no

Hva er det egentlig med jenter og hester?

Gry Jansen (53) byr på kaffe inne på kjøkkenet i stallen og ler hjertelig over spørsmålet hun sikkert har hørt tusen ganger før.

– Tja, si det. Det er nok ganske individuelt. Hester er jo vakre, da. For min del var det tilfeldig. Takket være brødrene mine, faktisk. På den lokale rideklubben hang det masse flotte jenter, og jeg var liksom deres alibi for å henge der, så det er deres skyld, smiler Gry Jansen.

Hesteinteressen har fulgt Gry siden oppveksten. Underveis har hun rukket mye.

– Jeg har reist litt og sett «verden». Jeg har bodd i India og England, giftet meg, skilt meg og funnet kjærligheten på ny med samboeren min, og jeg har fått to flotte barn. Jeg har ikke drevet med hest hele tiden, men jeg trives best når jeg er sammen med hester, smiler Gry Jansen. Hun bor i Sørum og føler seg heldig.

– Ja, det gjør jeg virkelig. Jeg bor like bort i gata, og har kort vei til «min» hest. Det er perfekt, smiler Gry Jansen.

Vi rusler ut i stallen, bort til båsen hvor rolige og vakre Asaks Ambition har sin plass.

Gry åpner porten, stryker hesten kjærlig over mulen og koseprater litt. Ambition er vant til fremmede, og undertegnede får også hilse på.

– Tillitsfull, ikke sant? Jeg har fulgt henne siden hun var tre år, og det knyttes bånd. Hun er avlet opp her på stallen og har kommet langt, sier Gry, som forteller at Ambition har gått over 100 løp. Et tall langt fra alle løpshester klarer. Jeg er stolt over at hun har kjørt inn mye i premiepenger, men mest av alt er jeg ordentlig glad i henne. Hun er så vakker, smiler Gry Jansen.

Saken fortsetter under bildet.

MERITTERT: – Det er utrolig kult at «Ambition» er avlet opp her, og at hun har prestert så godt over så mange år. I tillegg er hun snill og vakker, da, smiler Gry Jansen mens hun gjør hesten klar for ettermiddagens treningsøkt.

MERITTERT: – Det er utrolig kult at «Ambition» er avlet opp her, og at hun har prestert så godt over så mange år. I tillegg er hun snill og vakker, da, smiler Gry Jansen mens hun gjør hesten klar for ettermiddagens treningsøkt.

Alf Ragnar Olsen

Reiselyst og frihet

Med foreldre som dyrket naturopplevelser og aktiviteter i oppveksten, hvor sommerferiene på øya Langåra i Oslofjorden er et kjært minne, har reiselyst og frihetsfølelse alltid vært viktig for henne.

– Foreldrene mine oppfordret meg til å reise. Så etter to års handelsskole jobbet jeg og en venninne på Freia sjokoladefabrikk for å legge opp penger til å reise. Så bar det ut på interrail i Europa. Det var en fantastisk flott tid, der vi blant annet jobbet på campingplass i Hellas mot fri kost og losji, sier Gry.

Opplevelsene ga mersmak, og det endte med at de to reiste til India etter anbefalinger fra venner. Deretter sørget et tidligere forhold for at Gry en periode bodde på den vakre sørvestkysten av England. Det er mange år siden nå, og Gry stortrives sammen med samboer og familie i landlige Sørum, der de lever det gode liv. Til daglig er Gry å finne på Bring Warehousings terminal på Berger ved Skedsmokorset. Der har hun jobbet i drøyt seks år.

– Jeg jobber med mottak av returvarer fra en av storkundene våre, Boozt. De fleste som handler på nett er nok kjent med det navnet. Varene i retur må kvalitetssjekkes og pakkes før de kan sendes ut på ny. Det er dette vi har ansvar for. Når varene er kontrollert og klargjort for salg, sendes de til Boozt sitt hovedlager i Sverige.

Hun liker å være en del av Posten Norge-konsernet i den vanskelige tiden verden befinner seg i akkurat nå.

– Ja, absolutt. Jeg er glad og stolt over at ting går så bra og er takknemlig for at jeg har fast jobb. For det er så mange triste historier, både i nærmiljøet og i media, om folk som er permitterte eller arbeidsledige. Jeg føler virkelig med dem, som på toppen av koronapandemien sliter med usikkerhet, sier Gry.

Norsk produksjon: En tidligere postsentral i Stokke skal bli vaksinefabrikk

Trening er blitt livsstil

Også i denne sammenhengen føler Gry seg priviligert. Av flere grunner.

– Hverdagen min er nesten som før. Såklart med noen små unntak; jeg vasker hendene enda mer enn vanlig, bruker Antibac og munnbind som alle andre, men ellers er alt som det pleier.

– Hesten og jeg bruker mye tid sammen, vi kan trene som vi skal. På jobben er det jo enda travlere enn vanlig. Det eneste var at treningssenteret jeg benytter måtte stenge en periode. En bagatell, men jeg har jobbet som instruktør på Sats, og er vant til å trene jevnlig. Så det var leit når jeg ikke kunne ha mine faste økter. Men ridning er veldig bra trening for kjernemusklaturen. Jeg bruker hele kroppen. Så jeg klarte meg fint i den perioden. Datteren min (26) deler forresten hesteinteressen med meg, og driver med sprangridning. I tillegg har jeg en samboer og sønn (17) som konkurrerer innen terrengsykling. Guttenes interesse for sykling smittet over på meg. Sommerstid raser vi rundt i full fart på stiene i marka. Det er veldig moro, og jeg konkurrerer med meg selv via treningsappen Strava. For de innvidde har jeg sanket en god del KOMer i Stomperudløypa. Det er moro, smiler Gry.

At trening gir helsemessig gevinst fikk Gry bekreftet i fjor. Hun pådro seg et kompresjonsbrudd i ryggen da hesten hun red, snublet og kastet henne av.

– Legene sa at hvis jeg hadde vært i dårlig form, ville jeg vært borte fra jobb, og kanskje hatt plager av skaden, i lang tid. Men jeg var tilbake på jobben etter to uker, smiler Gry Jansen.

Les også: Kolleger i Posten får 62.000 kroner mer for samme jobb. Nå advarer tillitsvalgt mot personalflukt

Engasjert i fagforeninga

Før hun startet i jobben hos Bring, var Gry gruppeleder i selskapet Cubic, som drev med spesialløsninger til elektronikkbransjen.

– Vi produserte løsninger innen skjermingsteknikk til elektronikkprodusenter som blant annet Tandberg, slik at deres produkter ble skjermet mot forstyrrelser, forklarer Gry Jansen – som jobbet der i over 22 år. Men da to sentrale kunder forsvant, gikk bedriften konkurs. Slik endte hun opp i Postens rekker.

På Bergerterminalen har hun engasjert seg i fagforeningsarbeidet og vært opptatt av arbeidsmiljø, trivsel og lønnsvilkår.

Viktige ting hun fortsatt er engasjert i, hvor Posthornet tidligere har omtalt utfordringer knyttet til personellflukt grunnet lave lønninger.

– Jeg har vært tillitsvalgt i fagforeningen, men nå skal jeg over i en ny rolle som AKAN-kontakt. Det gleder jeg meg virkelig til. Det er et viktig felt, der jeg gleder meg til å kunne bistå gode kolleger som sliter med rusmisbruk, sier Gry Jansen i det hun takker for praten og setter kurs for ridehallen der Ambition skal få gå seg ned før dagens økt er over.

Fikk du med deg denne? Bring-sjåfør Karolina (34) blogger om livet på veien i i Nord-Norge

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss