JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helge og Grete fant kjærligheten på Østlandsterminalen

Lidenskapelig interesse for superheltfilmer og fotball førte kollegaene Helge Bråten (36) og Grete Nesmyhr (37) sammen under et nattskift på Østlandsterminalen. I oktober skal to bli tre.
Grete Nesmyhr (37) og Helge Bråten (36) jobbet sammen på Østlandsterminalen da det plutselig sa pang under et nattskift. Nå venter det lykkelige post-paret barn og stortrives fortsatt i jobbene sine på terminalen i Lørenskog.

Grete Nesmyhr (37) og Helge Bråten (36) jobbet sammen på Østlandsterminalen da det plutselig sa pang under et nattskift. Nå venter det lykkelige post-paret barn og stortrives fortsatt i jobbene sine på terminalen i Lørenskog.

Alf Ragnar Olsen

nina.hanssen@lomedia.no, alf.ragnar.olsen@lomedia.no

Vi tilbringer jo store deler av livene våre på jobb, sammen med kolleger som vi gjerne blir godt kjent med. Her oppstår det ofte gode vennskap – og tidvis søt musikk. Som det gjorde utpå natta inne på Østlandsterminalen (ØT). En trivelig prat inne på ruteklargjøring (RK) ble starten på noe stort.

Et kyss som ga mersmak

Superhelter i svart-hvitt fra noen av parets favorittfilmer preger den ene veggen i stua hjemme hos samboerparet i Lørenskog. Her er det også pyntet med rekvisitter fra Star Wars og andre filmer. Interessen for film deler de to. Men på bordet ligger det som opptar postparet mest akkurat nå. Rykende ferske ultralydbilder fra dagens visitt til jordmor i Oslo.

– Vi venter en liten jente. Så snart blir vel resten av leiligheten fylt med babybilder, sier Bråten.

Han stryker over den lille magen til samboeren. For romantikken som startet under en nattevakt, da de sampakking en rute som skulle sendes ut fra RK, slo ut i full blomst etter tredje kinotur. Et kyss ble raskt til flere. Nå klarer nesten ikke samboerparet å være borte fra hverandre.

– Vi sørger for vakter samtidig for å pakke sammen, men Grete er mer en tilrettelegger som kjører bort ferdigpakket post og hjelper teamet til å dele små pakker. Vaktene er foreløpig faste på dag. Målet er jo at vi kan se hverandre så mye som mulig, sier Bråten og ser forelsket bort på sin kollega og livspartner. Hvis de ikke er på samme sted, bruker de Snapchat flittig til å oppdatere hverandre. Det er nå ett år siden paret flyttet sammen i blokkleiligheten i Lørenskog sentrum for å slippe lang pendlertilværelse.

Hedret for 66 års tjeneste: Roy (82) er fortsatt førstemann på jobb på postterminalen

(Saken fortsetter under bildet)

Postpar: Grete Nesmyhr (37) og Helge Bråten (36) jobbet sammen på Østlandsterminalen da det plutselig sa pang under et nattskift. Nå venter det lykkelige post-paret barn og stortrives fortsatt i jobbene sine på terminalen i Lørenskog.

Postpar: Grete Nesmyhr (37) og Helge Bråten (36) jobbet sammen på Østlandsterminalen da det plutselig sa pang under et nattskift. Nå venter det lykkelige post-paret barn og stortrives fortsatt i jobbene sine på terminalen i Lørenskog.

Alf Ragnar Olsen

To striper på testen

– Jeg hadde egentlig slått fra meg tanken om barn så vi hadde et avslappet forhold til dette da vi ble sammen. Men da jeg oppdaget de to stripene på graviditetstesten, ble det en hyggelig overraskelse, sier Grete Nesmyr.

– Helge ble veldig glad, og begge våre mødre ble helt euforiske og gleder seg. Så nå må vi innrede gjesterommet til den lille jenta som kommer i oktober, sier Nesmyhr, som opprinnelig kommer fra Eidsvoll og titter bort på samboeren.

Selv fikk hun mulighet til å bli postbud gjennom sin mor som også jobbet i Posten. Nesmyhr startet i Posten i 2006. Samtidig startet også en ung mann fra Sarpsborg sin postkarriere i Grålum postterminal. Skjebnen skulle føre de to til samme avdeling ved Østlandsterminalen i Lørenskog, og resten er historie. Amors piler slo til. En tidligere kollega hadde en finger med i spillet ettersom hun visste at de to hadde matchende interesser. Hun ble glad da hun hørte at de faktisk ble et par. Og da de fortalte gjengen på jobben at de ventet baby, fikk de bare hyggelige tilbakemeldinger.

Mye delt: Da Jorunn kom på jobb dagen etter en krangel med sjefen sin, var PC-en hennes fjernet

Brus til kollegene

– Vi lovte Cola til de som gjettet riktig kjønn, så i morgen er det flere som får brus, sier han. De kan nesten ikke vente med å fortelle kollegene om ultralydbesøket.

– Posten er en bra arbeidsplass, og her vil vi nok være lenge. Særlig har vi mange flotte kollegaer med ulike bakgrunn og hyggelige kunder, sier Nesmyhr.

Bråten nikker.

Selv om det har vært noen få tilfeller av koronasmitte i Østlandsterminalen har ikke dette preget arbeidsdagene deres.

– Så vidt jeg kjenner til har det ikke vært noen tilfeller på RK1 hvor vi jobber. Det er dessuten gode rutiner og mange smitteverntiltak i terminalen, sier han.

Det vordende foreldreparet har ingen planer om å slutte i Posten.

– Vi har en trygg, stabil arbeidsplass med grei lønn og gode arbeidsforhold. I tillegg er det stor fleksibilitet. Da vi skulle besøke jordmor i formiddag, fikk vi begge lov til å slutte tidlig slik at vi kunne gå sammen, forteller han stolt og viser fram bildene.

– Jeg måtte spørre flere ganger om alt var i orden. Det er jo ikke lett å tolke sånne bilder, sier han.
Men er glad for at de fikk konstatert at det sto bra til med mor og jentefosteret. De har begynt å se på ulike jentenavn i familiene for inspirasjon.

Mye lest: Hva er en vanlig lønn i Norge? Dette sier tallene

Ny og spennende tid

Bråthen innrømmer at han fortsatt er i lykkerus. Å få barn har alltid har vært hans drøm. Nå gleder han seg intenst. Bråten passer på samboeren som en hauk og sørger for at hun får i seg riktig mat og har det bra. I tillegg har han begynt å planlegge babyrom og handle inn nødvendig utstyr.

– Det blir mye å tenke på og et stort ansvar, sier han.

– Det er egentlig litt skremmende også. Etter så mange år har vi vært vant til kun å tenke på oss selv, sier den vordende mammaen. Men også hun gleder seg til å stifte egen kjernefamilie.

– Jeg tror vi kommer til å dele masse bilder på sosiale medier. Og vi gleder oss også til å dele babylykken med resten av slekta, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Jan-Erik Østlie

RBK eller Sarpsborg?

Postparet er enige om mye, men når det kommer til fotball heier de på hver sine lag.

– Jeg har alltid vært ihuga RBK-supporter og dro tidlig med mine foreldre på kampene på Lerkendal. Det var utrolig stas å se trener Nils Arne Eggen og de gamle fotballheltene mine i aksjon ute på matta, minnes Nesmyhr.

Hun er godt fornøyd med at stua er i hvitt og sort, for å si det sånn. Og håper det blir slik også framover. Selv om samboeren holder med et annet lag.

– Jeg heier på Sarpsborg, sier den vordende pappaen, men lover å bli med samboer både på kinoturer og fotballkamper, når verden åpner opp igjen. I likhet med de fleste, har de savnet å gå på kulturbegivenheter og sportsarrangement i koronapandemien.

– Når babyen kommer, har vi planer om en aktiv periode med både babykino og babysvømming. Jeg vil ta pappapermisjon for å bli bedre kjent med datteren min. Jeg har tidligere jobbet i barnehage så jeg vet litt om barn, sier han.
Men når det kommer til hva slags fotballag postbabyen skal heie på, er de postale turtelduene ikke helt enige om. Men sin lidenskap for Posten og filminteressen er det all grunn til å tro at paret vil dele med den lille.

Jeg hadde egentlig slått fra meg
tanken om barn, så vi hadde et avslappet forhold til dette da vi ble sammen.

Grete Nesmyhr

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse