JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringens skattekutt gir millioner til de rike:

Høyre-givere kan få 230 millioner kroner i skattelette

82 personer som har bidratt med pengegaver til Høyre, kan til sammen kunne spare 230 millioner kroner på regjeringens skattekutt, ifølge beregninger VG har gjort.
VGs gjennomgang viser at 82 personer som direkte eller via selskap de eier har gitt pengegaver til Høyre til sammen sparer 230 millioner på regjeringens skattekutt.

VGs gjennomgang viser at 82 personer som direkte eller via selskap de eier har gitt pengegaver til Høyre til sammen sparer 230 millioner på regjeringens skattekutt.

Bjørn A. Grimstad

På bakgrunn av ligningstallene for 2014 og 2015 har VG beregnet effekten av Høyre/Frp-regjeringens gjennomførte og planlagte kutt i formuesskatten på de 82 personene som direkte eller via selskapene de eier har gitt pengegaver til Høyre fra 2013 og til i dag. Til sammen har bidragsyterne gitt 16 millioner kroner til partiet.

Siv Jensen sender regning på 2000 kroner til uføre og syke som trenger fysioterapi

Gjennomgangen viser at disse 82 personene til sammen har en formue på over 27 milliarder kroner og at de anslagsvis kan komme til å spare 230 millioner kroner på kuttene i formuesskatten.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre avviser enhver sammenheng mellom partigaver og skattekutt.

Skatteavtale gir saftig kutt for de rikeste

– Det finnes ingen annen sammenheng enn at dette er personer og selskaper som har formuer og sysselsetter tusenvis av arbeidstakere. I motsetning til Arbeiderpartiet, som har satt pengegaver fra LO, vetorett, makt og innflytelse i politikken i system, så er det ikke slik i Høyre at noen medlemmer har større innflytelse enn andre. Hos oss er det ikke lommeboken som avgjør politikken, sier Aarset.

Tar feriepengene fra de arbeidsløse

Regjeringens skatteopplegg gir mest til de rike

Annonse
Annonse