JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sju tiltak for å få flyktninger ut i jobb

Regjeringen og partene i arbeidslivet har varslet et samarbeid for få flere flyktninger raskt i jobb, og sju prinsipper er nå konkretisert.
ENIGE OM HÅNDTERING AV FLYKTNINGER: LO og NHO skrev under en samarbeidserklæring 31. mai.
Fra venstre: Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og Tor-Arne Solbakken , 1. nestleder i LO.
 

Foto: Øyvinn Myge/ASD

ENIGE OM HÅNDTERING AV FLYKTNINGER: LO og NHO skrev under en samarbeidserklæring 31. mai. Fra venstre: Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og Tor-Arne Solbakken , 1. nestleder i LO. Foto: Øyvinn Myge/ASD

Foto: Øyvinn Myge/ASD

Partene undertegnet en samarbeidserklæring om det de kalte et hurtigspor for å få flyktninger i jobb i slutten av mai. I en kronikk skriver de at sju viktige prinsipper nå er slått fast for å møte utfordringen med antallet asylsøkere som kom til Norge i fjor.

Enige om at lønna til flyktninger ikke skal dumpes

– Med seg i bagasjen har de ikke bare vonde opplevelser fra et land i oppløsning. De har kunnskap, utdanning, erfaring, kompetanse, interesser og iver etter å få bidra, skriver kronikkforfatterne.

Tiltakene går ut på kvalifisering, ivareta den norske modellen, et hurtigspor for dem med etterspurt kompetanse, få Nav inn tidligere, mer bruk av lønnstilskudd, mer språkopplæring på arbeidsplassen samt at arbeidslivet må åpne dørene for dem som står utenfor.

– Flyktningene truer ikke velferden vår

– Lykkes vi med dette, vil flere kunne forsørge seg selv og færre ha behov for trygd. Det fremmer integrering og legger til rette for et mer bærekraftig velferdssamfunn, heter det i kronikken, som er signert arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), Tor-Arne Solbakken i LO, Ragnhild Lied i Unio, Jorunn Berland i YS, Knut Aarbakke i Akademikerne, Svein Oppegaard i NHO, Vibeke Hammer Madsen i Virke, Anne-Kari Bratten i Spekter og Gunn Marit Helgesen i KS.

Annonse

Flere saker

Annonse