JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dette er Hadia Tajik (Ap) og Petter Stordalen veldig enige i

Kortere tid fra beslutning til gjennomføring, er noe Staten kan lære av bedriftsledere som Petter Stordalen, mener Hadia Tajik.
Det er mye å lære av Petter Stordalen, mener Hadia Tajik (Ap)

Det er mye å lære av Petter Stordalen, mener Hadia Tajik (Ap)

Kai Hovden

helge@lomedia.no

En noe uvanlig combo på Kartellkonferansen på Pers Hotell på Gol. Kapitalisten - ja, han kaller seg det selv - og Aps nestleder Hadia Tajik i tospann.

Tema var hva politikerne kan lære av bedriftsledere. Og Petter Stordalen.

En ting var Ap-nestleder Hadia Tajik klar på. Avstanden fra at en sak diskuteres til den blir gjennomført må bli kortere.

Med en sal full av statsansatte byråkrater, var Ap-nestlederen rask til å presisere at det ikke var færre saksbehandlere hun var ute etter.

Tempo

– Når det går for lang tid fra beslutning til gjennomføring, forsvinner mye av gleden og motivasjonen ved å beslutte ting. Vurderingene tar ofte for lang tid, mener Hadia Tajik.

Politikeren er enig i mange av visjonene til hotelleier Petter Stordalen. Noe av det hun beundrer, er staheten til milliardæren.

Petter Stordalen med råd til statlige arbeidsgivere: – Kultur, mangfold og inkludering lønner seg alltid

Inkludering

Han mener alle har noe å bidra med, at alle trengs, og står rakrygget når han blir kritisert.

– De som lykkes med inkludering, er også ofte gode til andre ting. Vi klarer oss ikke i framtiden, hvis vi ikke får de som vil jobbe inn i arbeidslivet. Hver eneste arbeidsdag er det fire unge under 30 år som blir erklært ufør. Mange ender med å falle ut av arbeidslivet og bli fullt uføre resten av livet. De mister tilknytningen til arbeidslivet. Vi må sette i verk drastiske virkemidler for å rette opp i dette. Mange har lyst til å jobbe, men trenger tilrettelegging for å få det til, sier Hadia Tajik.

Kompetanse

Hun er også opptatt av å fremme Arbeiderpartiets forslag til kompetansereform.

– Det som er viktigst i framtiden er kompetanse, kompetanse og kompetanse - hele arbeidslivet. Vi har en kompetansereform i vårt alternative budsjett hvor vi foreslår en partsavtale, samtidig som vi må gjøre endringer i dagens utdanningsinstitusjoner. Vi har satt av 100 millioner kroner til et fond som kan brukes til etterutdanning der det er behov for det. Partene i arbeidslivet må med. For det er de som har kunnskap om hvor det trengs mest, sier Hadia Tajik.

Flere saker fra Kartellkonferansen:

Petter Stordalen med råd til statlige arbeidsgivere: – Kultur, mangfold og inkludering lønner seg alltid
– Kriminalomsorgen er ikke modernisert, effektivisert eller avbyråkratisert. Vi er redusert, sier Tommy Fredriksen i NFF
Hardkjør mot regjeringens regionreform fra mange hold på Kartellkonferansen
Statsråd Mæland: – Jaggu på tide at også staten effektiviserer
LO Stat utfordrer statsråd Mæland til å evaluere ostehøvelreformen
Nå har EØS-skeptikerne i LO fått vind i seilene
Hotelleier Stordalen, teknolog Seres og statsråd Mæland er med når Kartellkonferansen 2018 skal diskutere framtida for staten

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse